Høyre passerer 30-tallet i Nettavisens novembermåling fra Sentio. Partiet får en oppslutning på 31,6 prosent, som er fram hele 2,3 prosentpoeng fra oktober.

Det betyr at partiet er nesten dobbelt så store som Arbeiderpartiet, som får rekordlave 16,7 prosent i målingen.

– Jeg tar ikke av som følge av dette, men det er jo motiverende og kjekt at flere har tillit til Høyre enn til regjeringspartienes løsninger, sier Høyre-leder Erna Solberg til Nettavisen.

Av partiene er det Høyre som stjeler flest Ap-velgere, totalt 82.000 netto velgere. Frp tar 19.500 velgere, mens SV stjeler 17.000.

Se resultatene for alle partiene:

– De gjør mye feil

Solberg mener utfordringene Norge står overfor fremover, vil kreve mye av oss alle.

Samtidig sparker hun mot regjeringspartiene:

– Jeg tror utviklingen skyldes delvis at vi gjør ting riktig, men selvsagt også at regjeringen gjør mye feil. At de med sin politikk risikerer å gjøre noen av problemene i Norge større enn de er, sier hun.

Hun trekker blant annet fram helsepolitikken.

– Der jubler regjeringen over at de fjerner fritt behandlingsvalg og tar valgfriheten fra noen av de svakeste og sykeste i samfunnet vårt, uten å ha noen plan for hvordan de skal få ned helsekøene som øker, sier Solberg.

Les også: Ernas plan for å komme tilbake: Starter jakten på Støres jobb

– Lemper over regninga

Den tidligere statsministeren, som tapte valget for ett år siden, mener flere av regjeringens grep bærer preg av hastverk.

– Ap og Sp har lempet hele regningen i et vanskelig år over på arbeidsplasser i privat sektor, samt på frivilligheten, sier Solberg, og legger oppgitt til:

– Flere av de store skatteøkningene, som både på havbruk og den økte arbeidsgiveravgiften veldig mange bedrifter skal betale, bærer preg av hastverk og er gjennomført på en måte som gjør at regjeringen får folk og næringsliv både på kysten og i storbyene mot seg.

Les også: Solberg har like høy tillit som Støre og Vedum til sammen

Samtidig som jubelmålingen kommer, sitter nå Høyre og snekrer på sitt alternative statsbudsjett.

– Vi kommer til å prioritere å trygge familieøkonomien i en usikker tid, mobilisere mer arbeidskraft og å få ned statens utgifter, kan Solberg avsløre om det.