Gå til sidens hovedinnhold

Norsk prisvinner: - Fikk en haug med visittkort

Onsdag kveld ble regissør Bjørn Nagells navn ropt opp på hotell Carlton i Cannes og dermed fikk han en hel haug med visittkort fra produsenter i salen.

Årlig arrangerer det britiske bransjebladet Shots konkurransen "Young Directors" i Cannes i samarbeid med den europeiske organisasjonen for reklamefilmprodusenter. I år ble fem priser delt ut til unge reklamefilmregissører i og utenfor Europa og én av dem gikk til den unge norske regissøren Bjørn Nagell.

Empatisk

Han vant prisen i klassen for filmer som ikke er vist på TV med filmen "Homeless" som er laget etter Mastercards velkjente konsept "Priceless".

- Det er helt utrolig, og jeg er kjempeglad i dag. Da de hadde vist filmen som ble nummer to i min klasse, tenkte jeg. Nå kan jeg bare bli nummer en og jeg syntes min film var bedre enn de andre, sier en glad Nagell til Propaganda i Cannes.

Ifølge et jurymedlem som Nagell snakket med etter konkurransen var hans film den desidert beste i klassen, og Nagell tror den vant blant annet fordi den er empatisk og ikke like kald og følelsesløs som flere av de andre filmene han så under konkurransen.

- Den skilte seg klart ut fra de andre filmene, legger han til.

Strømkampanje

Nagell har jobbet i Espen Horn og Veslemøy Zwarts produksjonsselskap Motion Blur siden oppstarten i Norge og står blant annet bak filmen "Spar Strøm" som Norges Vassdrag- og energidirektorat lagde i samarbeid med Leo Burnett. Kampanjen ble utformet på rekordtid da strømkrisen var på sitt verste i vinter

Nå har han forhåpninger om at Young Directors-prisen vil gi ham flere oppdrag.

- Dette er en mulighet for meg til å bli kjent, få spredd navnet mitt og få flere jobber. Jeg fikk mange positive reaksjoner og en haug med visittkort etter at prisutdelingen var over, sier han og legger til at produsent Espen Horn fra Motion Blur skal i flere møter når han kommer nedover på fredag.

Også Nagells kollega Andreas Rønning fra Motion Blur havnet på Shortlist i Young Directors. Hans film for Toyota klarte derimot ikke klatre like høyt som Nagells "Homeless".

Se vinnerfilmen her:

Homless

Se strømfilmen her:

Spar strøm

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis