Gå til sidens hovedinnhold

Norske Fred trår til med eks-Suede

Da Pleasure fikk eks-Suedes Brett Anderson med seg på sin nye skive, ble samarbeidet så vellykket at det også resulterte i Andersons nye soloplate.

(SIDE2:) For noen år tilbake kom Pleasure med sin første plate. Den gikk sin seiersgang i britisk musikkpresse, og skaffet ham også velfortjent oppmerksomhet her hjemme. Men så forsvant han.

Ukjent Bertine
Eller det vil si det gjorde han ikke, de fleste vil nok heller forbinde Fred Ball med Bertine Zetlitz siden han har produsert de to siste platene hennes.

- Jeg hadde aldri hørt om Bertine da hun spurte. Det tror jeg hun likte, sier han.

Men nå er det altså Fredrik selv om gjelder.

I tospann med Brett
Fredag kommer Brett Anderson til Norge for å delta på Skavlan og forklare hvorfor han har gitt en kar fra Fredrikstad, dog bosatt i London de siste 10 årene, æren av å skrive omtrent hele hans nye soloplate. Da Side2 intervjuet Brett Anderson på Roskilde i 2005, var han svært begeistret for Fred Ball:

- Han er en svært god venn av meg, sa Anderson.

Klikk her for å lese intervjuet

Og det skal handle om Fredrik selv. Fredag holder han lukket konsert på Mono i Oslo, en begivenhet som fort ble fullt opp.

For egentlig var det hans plate han og Brett skulle samarbeide om.

- Jeg møtte Brett gjennom kjente for et par år siden, og han hadde hørt første platen min og likte den. Så endte vi med å jobbe sammen i fire-fem måneder. Til slutt hadde vi 10-15 låter, og det hele var så flott og personlig ham at det ble hans soloalbum som kommer i mars, forklarer Fred til Side2.

- Det var kanskje litt sånn at jeg måtte minne ham om at jeg også lagde musikk til min egen plate, skratter han.

Låten «Back To You» er andre låt med eks-Suede-vokalisten er andre singel fra det nye albumet som kommer i februar.

Ikke opptatt av kjendiseri
Fred Ball eller Pleasure er nemlig en blid fyr som sier han aller helst vil lage låter. Og siden han ikke synger selv, så er han helt komfortabel med at det blir fokus på de etter hvert ganske så kjente navnene som synger på platene hans.

Men i motsetning til den første plata der Cerys Matthews, Ed Harcourt og Justine Frischman tok til tonene, har han foruten Brett Anderson, benyttet relativt ukjente krefter på Pleasure 2.

- Venner og familie, sier han.

- Venner og familie?

- Ja, folk jeg har møtt på veien. Jeg hører jo ofte etter om det er stemmer som kan passe mine låter, sier han.

Musikernes favoritt
Det kunne gått riktig galt for Pleasure. Førsteplata ble en kritikersuksess og også kjapt en snakkis bak store og tunge navn i Storbritannia, men tre uker etter slippet gikk det lille selskapet konkurs. Dog klarte de å få den ut i Europa, og Pleasure var på turné i Spania i seks-sju måneder.

Denne gang har han gitt ut på eget selskap, siden han har eget studio.

Til sommeren skal Pleasure sette sammen et band med mannlig og kvinnelig vokalist og gjøre både Hovefestivalen og Øya.

- Jeg har jo sittet inne og skrudd knotter i to og et halvt år, så å komme ut vil bli stas, sier han.

SJEKK UT MER PLEASURE PÅ MYSPACE (ekstern)

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021