Gå til sidens hovedinnhold

Norske jenter i MTV-serie

Den skandinaviske jentekvintetten «Les Seules» vil bli verdens beste i nettspillet Counter-Strike. MTV følger dem på ferden mot målet.

(SIDE2): Førstkommende lørdag sparker MTV Norge i gang sin nye serie PlayUS. Her følger vi seks jenter som reiser verden rundt for å bli best i internettspillet Counter-Strike. To av disse cyber-atletene er Annette Husum Skarderud (22) fra Hamar og Line Marie Haug (24) fra Trondheim.

Cyber-atleter er en betegnelse for spillerne av Counter-Strike. Her gjelder det å ha fingerkoordinasjonen i orden, for i spillet går ting kjapt for seg. Et lag tar på seg rollen som terrorister, det andre spiller antiterrorister. Strategi og taktikk er viktig, for her gjelder det å ta livet av motstanderne før de gjør det samme mot deg.

Tøffe jenter

Et av disse lagene er altså jentene i «Les Seules». Over 100 millioner mennesker spiller Counter-Strike på verdensbasis. Til en hver tid på døgnet er det over 120.000 spillere online, så de er langt fra alene. Dette tilsier selvsagt at veien til toppen er hard, men serien viser at jentene er tøffe. De tar ikke i mot møkk fra noen, spesielt fra de mange guttene de møter, eller slakter om du vil, på sin vei.

Serien har allerede gjort stor suksess på MTV og andre ungdomskanaler i Brasil, Spania, Frankrike og Portugal. I løpet av et år vil serien bli vist over hele verden.

- Glamour

- Vi har høye forventninger til PlayUS. Programmet er skreddersydd for MTVs seere som er vant til å håndtere flere medier på en gang. Her får de én porsjon glamour, én porsjon gaming i verdensklasse i tillegg til en sterk historie om tøffe jenter i en mannsdominert verden, sier Mattias Behrer, program- og markedsdirektør i MTV Networks i Norden.

Resten av «Les Seules» består av danske Louise Thomsen (27) og svenskene Sofi Byström (23), Thelma Lundin (25) og Nathalie Ek (20).

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken