Christian Rynning-Tønnesen er ansatt som ny konsernsjef i Statkraft etter Bård Mikkelsen. Sistnevnte slutter i henhold til sin ansettelsesavtale.

Rynning-Tønnesen kommer fra stillingen som konsernsjef i Norske Skog og vil tiltre 1. juni. Selskapet har slitt hardt etter at selskapet gjorde en strategisk blemme med å satse virksomheten på avispapirproduksjon, for noen år tilbake.

- Jeg beklager at Christian Rynning-Tønnesen forlater Norske Skog. Han har gjort en fremragende innsats som konsernsjef i en svært krevende periode for selskapet. Styret i Norske Skog vil møtes med det første for å innlede arbeidet med rekruttering av hans etterfølger, skriver styreleder Eivind Reiten i en melding.

Godt kjent i bransjen
I en melding skriver Rynning-Tønnesen at han kjenner energibransjen godt.

- Jeg kjenner energibransjen både fra innsiden og utsiden og ser på denne jobben som en usedvanlig spennende utfordring. Verden trenger mer fornybar energi samtidig som eksisterende næringsstruktur må utvikles og tilpasses nye rammebetingelser, skriver Rynning-Tønnesen i en melding.

Jobbet 11 år i Statkraft
Christian Rynning-Tønnesen (50) har vært konsernsjef i Norske Skog fra sommeren 2006 etter at han ble ansatt i selskapet som konserndirektør for finans i begynnelsen av 2005. Tidligere var Rynning-Tønnesen direktør i Statkrafts toppledelse i 11 år, og før det arbeidet han i McKinsey og Esso Norge.