(SIDE2:) Fredag er det klart for sjette sesong av «Norske talenter» på TV 2. Og for sjette gang er Mia Gundersen på plass i dommerstolen. Med seg i panelet denne gangen har hun danser og hiphop-musiker Omer Bhatti, komiker Lisa Tønne og skuespiller Bjarte Hjelmeland.

Vi møtte Gundersen, Bhatti og programleder Solveig Kloppen for en talentprat. Danseren og artisten Bhatti, som her hjemme også er kjent for sitt nære forhold til Michael Jackson og hans familie, er ny av året.

- Jeg må slippe meg løs

- Å være dommer er mer utfordrende enn jeg trodde. Jeg visste jo at det kom til å bli utfordrende – jeg er ikke så vant til å snakke på TV – men det var mye morsommere, og også vanskeligere, sier Bhatti.

Jobben er vanskeligere fordi han egentlig er en sjenert fyr, forteller han. Tidligere har han stort sett bare opptrådt på TV.

- Så dette er annerledes for meg. Jeg må by på meg selv på en helt annen måte. Jeg må slippe meg løs. Noen ganger har jeg vært uenig med de andre dommerne, og da må jeg tørre å stå for det jeg mener, sier han.

Vanskelige å bedømme

I «Norske talenter» dukker det opp alle typer talenter. Bhatti mener at det er spesielt én gruppe som er vanskelige å bedømme.

- Komikere er vanskelige. Det har hendt at jeg ikke har syntes de var morsomme, men det kan jo hende at det bare ikke er min type humor ... Det er vanskelig, sier han.

Gundersen trekker fram en annen utfordrende gruppe:

- Instrumentalister. Det er mange som er gode på instrumentene sine, men det kan fort falle mellom to stoler, sier hun.

Pølsekunstner

Bhatti er ikke i tvil om hva som er årets rareste talent – så langt:

- Det var pølsekunstneren. Vi har faktisk med en pølsekunstner, ler han.

- Men vi kan ikke si mer enn det, sier Kloppen lurt.

- Det rareste talentet som har vært med noen sinne, var han som spilte på dametruser, ler Gundersen.

Ønsker seg dyr

Trekløveret har også talentgrupper de håper å få se mer av i årets konkurranse.

- Jeg håper vi får flere trapesdeltakere i år. Det er så fint, sier Gundersen, og Kloppen nikker ivrig.

- Og jeg ønsker meg dyr, sier Kloppen, før Gundersen avbryter:

- Nei, jeg er ikke så glad i dyr. Hvis det kommer en hest på scenen, begynner jeg bare å tenke på hvordan i helsike de skal få den inn og hvordan den er bak scenen. Da de spilte «Annie» på Sentrum Scene, satte hunden seg ned og bæsja på scenen.

Men Kloppen er beredt:

- Jeg skal klare å takle en hund som har bæsja, sier hun.

HTML EMBED