Gå til sidens hovedinnhold

Dette er mattilbudet til barna på Norway Cup

Flertall av pølseboder og typiske kioskvarer gjør at det kan bli høyt inntak av mye sukker og usunt fett, men det finnes også sunnere alternativer.

(SIDE2) EKEBERGSLETTA: Denne uka arrangeres Norway Cup på Ekebergsletta i Oslo.

Hit kommer tusenvis av barn og unge for å spille fotball og Side2 tok turen for å sjekke hvordan det stod til med mattilbudet på fotballturneringen.

Et flertall av pølseboder og typiske kioskvarer gjør at det kan bli et høyt inntak av mye sukker og usunt fett, men det finnes også sunnere alternativer.

Populært med pizza
Sara, som arbeider i Peppes Pizza-teltet kan fortelle at det har vært stor pågang fra folk som vil ha pizza. Og det kan vi også se, for utenfor standen er bordene fylt opp.

- Spesielt mellom klokka 12-18 har det vært veldig mye mennesker innom, sier hun.

De serverer bestselgerne fra sin tradisjonelle pizzameny, som blant annet inkluderer Heavy Heaven og Stars and Stripes. De to sistnevnte er også bestselgerne under Norway Cup.

Her selger man både hele pizzaer og 1/4 pizzastykker.

I hundre gram av bestselgerpizzzaene er det henholdsvis 248 og 279 kalorier ifølge kjedens nettsider. Det kan antas at et 1/4 stykke gir 837 kalorier, om man regner at et vanlig stykke er på 150 gram, for så å gange det med to. Heavy Heaven vil da gi 744 kalorier per stykke.

- Men man kan også bestille vegetarpizza eller pizza med glutenfribunn, sier hun.

Hun forteller at selv om det er mange barn som kommer for å spise pizza, så er det også mange familier som velger å spise sammen.

Frukt og smoothies
Det finnes også alternativer for de som er ute etter noe litt lettere og sunnere snacks når sulten kommer.

- Det er fire slike Bendit-telt her på Ekebergsletta, sier Jan Erik Breimo til Side2.

Han har fått rollen som kioskselger i en salgsbod som kan friste med både smoothies og «fruktpakker» som består av ulike oppskåret frukt.

- Hit kommer både barn og voksne, jenter og gutter. Det virker som at folk setter pris på det vi har å tilby, forklarer han.

Breimo kan også fortelle at det også går en del salater og at tacosalat ser ut til å være en favoritt.

- Selger mest Coca Cola
Men fire Bendit-telt kan ikke ta opp konkurransen med de tradisjonelle «pølse og brus»-kioskene på Ekebergsletta.

Det er helt klart et flertall av disse teltene som selger typiske kioskvarer som is, sjokolade, vafler, kyllingwrap, wienerpølser og mineralvann.

Ifølge en av kioskselgerne Side2 snakker med så er det flere titalls slike kiosker.

- Jeg er ikke sikker på hvor mange slike typiske pølsekiosker det finnes her totalt, men jeg vet at vi er telt nummer 23, forklarer en av selgerne som ønsker å være anonym.

To av selgerne har vært med i henholdsvis 33 og 34 år, og et veteraner å regne når det kommer til kioskservering.

- Det går mye i Coca Cola, den vanlige typen, sier han når vi spør han om hva som selger best.

Selgeren forteller at det virker som at folk koser seg på Norway Cup og at det går i ett fra halv åtte om morgenen til åtte om kvelden.

På hjemmesiden til Norway Cup står det at flere av lagene som er med i turneringen får servert tradisjonell frokost på morgenen, samt lunsj- og middagsmåltider.

Ifølge årets middagsmeny er det blant annet oksegryte, lapskaus, laksegryte og skinkestek som skal mette de ivrige fotballspillerne i løpet av cupen.

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken