Gå til sidens hovedinnhold

Norwegian krever SAS-millioner

Norwegian stevner SAS Braathens for å ha utnyttet bedriftshemmeligheter. De vil ha minst et par hundre millioner.

Norwegian Air Shuttle har i dag levert stevning til Asker og Bærum tingrett.

- Par hundre millioner
Stevningen gjelder Norwegians krav om erstatning mot SAS og SAS Braathens etter at de to selskapene urettmessig har skaffet seg og utnyttet bedriftshemmeligheter om Norwegian.

- Det er ikke konkretisert noe annet i stevningen enn det vi tidligere har vært ute med. Det er fra et par hundre millioner kroner og oppover, men fremover vil vi jobbe for å konkretisere det, sier Norwegians finansdirektør Frode Foss til NA24.

Frikjent og anket
SAS Braathens ble i september frikjent for å ha spionert på Norwegian av tingretten, og slapp millionbot. De ble likevel dømt til å punge ut med 400.000 for å ha misbrukt en e-post med opplysninger om konkurrenten.

Både SAS Braathens og Økokrim anket saken.

LES OGSÅ: Anker SAS-dom

- Klart grunnlag
Norwegian varslet i juni i år at selskapet kom til å reise sivilt erstatningssøksmål uavhengig av Økokrims straffesaker mot SAS Braathens for de samme forhold. Det foreligger ikke rettskraftig dom i disse sakene, som begge er anket etter første behandling i Asker og Bærum tingrett i september 2006.

- Etter å ha satt oss inn i sakens dokumenter, og det vi har fått tilgang til så langt, så mener vi at det er klart grunnlag for en ertatningsssak, uavhengig av den strafferettslige saken, det er et annet bord, sier advokat Anders Ryssdal i advokatfirmaet Wiersholm til NA24.

- Hva bygger dere denne saken på?

- Vi bygger på spillereglene mellom næringsdrivende i markedsføringsloven, blant annet den såkalte generalklausulen om urimelige forretningsmetoder, opplyser Ryssdal.

- Det har vært antydet krav om erstatning på flere hundre millioner. Kan du tallfeste dette mer nøyaktig?

- Ikke foreløpig. Når det gjelder erstatningskravet så er vi avhengig av å innhente ytterligere informasjon, sier Ryssdal til NA24.

- Når regner dere med å møte i retten?

- Vi håper at saken kan komme opp på den ene eller andre siden av sommeren 2007, sier Ryssdal til NA24.

- Som varslet
SAS Braathens var raskt ute med å avvise anklagene som rettes mot selskapet, da saken ble kjent i juni.

- Saken har sitt utgangspunkt i en regulær og lovlig avtale mellom NAS og tidligere Braathens, sa daværende administrerende direktør Johnny Skoglund i SAS Braathens.

- Dette kommer som varslet tidligere, og SAS Braathens ble jo frikjent i tingretten, sier informasjonsdirektør Cathrine Foss Stene i SAS Braathens til NA24.

Reklame

Kurs: Slik handler du Bitcoin