Gå til sidens hovedinnhold

Norwegian starter bank

Fly-gründer Bjørn Kjos satser på flyvende rente med egen nettbank.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Bank Norwegian er et nystiftet selskap som tar sikte på å starte bankvirksomhet fra høsten 2007.

NA24 - din næringslivsavis

Bjørn Kjos ler når NA24 spør om renten for selskapet.

- Vi får satse på flyvende rente! Men det man kan bli helt sikre på er at det blir lavere rente, sier Bjørn Kjos til NA24.

Han blir styreformann i den nye banken. Det er hans eget selskap LT Holding som sammen med Norwegian har startet opp. Bjørn Kjos grunnla flyselskapet som nå har blitt en lavprissuksess i det norske markedet.

Tar fra Vollvik
Banksjef blir Erik Jensen. Den nye administrerende direktøren kommer fra stillingen som direktør i Vollviks yA Bank og Forsikring.

Dersom de blir tildelt konsesjon vil selskapet foreta en offentlig emisjon. Søknad om konsesjon til å etablere forretningsbank, samt konsesjon til å etablere et finanskonsern med Norwegian Finans Holding ASA som morselskap, vil bli sendt til Kredittilsynet.

Nettbank
Men hvorfor i alle dager satser flyselskapet Norwegian på en så annen næring som nettbank?

- Vi har en meget sterk nettside. Vi har en av de sterkeste kommersielle sidene i Skandinavia og det er naturlig å linke sammen flyreiser og internettbank. Vi er sterke på nettbaserte produkter, sier Kjos.

Han sier at de først og fremst skal fokusere på nettbanken, men ser ikke bort ifra at det kan lanseres andre nett-tjenester i forbindelse med Norwegian-merkenavnet.

- Norwegian er nettselskap
Kjos mener Norwegian på mange måter er et internett-selskap i dag.

- Vi har mellom 30 og 40 millioner inne hvert år, sier Kjos om trafikken på nettsidene.

Selskapet har enda ikke søkt om konsesjon for den nye banken, men de vil søke om at Norwegian får 25 prosent av aksjene i selskapet.

Nå skal det imidlertid letes etter eksterne investorer, og totalt skal selskapet ha en kapital på mellom 200 og 400 millioner kroner.

Kjos forteller at selskapet hans, LT Holding, vil ta den økonomiske belastningen med å dra i gang selskapet.

Bank Norwegian vil være et heleid datterselskap av Norwegian Finans Holding. Holdingsselskapet vil ikke utøve annen virksomhet enn forvaltning av sine eierinteresser i datterselskapet.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai