Gå til sidens hovedinnhold

Norwegian Wood 2004

Festivalen der duer begår selvmord og Bob Dylan føler seg som hjemme. Det er klart for Norwegian Wood.

Selvmordsduer og lokale sprengninger

Egentlig skulle den første festivalen være i en skibakke med plass for 30.000 musikkfrelste mennesker i 1991. Men grunnet laber oppslutning fra artister og noen kraftige pinner i hjulet, ble det ikke noe av den første festivalen. Men i 1992 reiste Norwegian Wood seg i Olmekollen skianlegg i Bærum og Johnny Cash var hovedattraksjon.

Siden da har festivalen flyttet seg til sentrumsnære Frognerbadet og artister som Sting, Jethro Tull, Iggy Pop, Bob Hund, David Gahan og norske Madrugada har underholdt musikkhungrig publikum.

Nå i 2004 kan faktisk Norwegian Wood skryte av å ha så stor kred at selveste David Bowie BER om å få spille der.

Og de store øyeblikkene er ikke få. La oss nevne for eksempel Bob Dylans opptreden i 1998 hvor han erklærte:

-This place reminds me of where I grew up

Så har vi jo selvmordsduen som landet på Van Morrisons keyboard. I lang tid satt den bare der og lyttet på musikken. Så valgte den faktisk å falle død om idet de avsluttet sin opptreden. Også duer vet å avslutte på topp.

La oss heller ikke glemme fjorårets sprengning i Frognerbadet, eller som de også heter Audioslave. Det var nok ikke lite samleporselen i nabolaget som fikk ristet fra seg under coverversjonen av Seven Nation Army (White Stripes).

Sjekk her for årets program

Sprays anbefalinger:

Torsdag:

Dagen som passer best for dere som liker litt koselig, folkelig musikk.

Odd Nordstuga

Ja ja greit karer, det er folkemusikk. Men det er mer enn bare kjerning av smør og sau han synger om. Dessuten blander han sammen tydelige elementer fra visesang og pop. Og så er jo mannen morsom.

Fredag:

For dere som fordyper dere i ”Space Oddity” og finner livets mening i ”Ashes to Ashes”:

David Bowie

Det er utsolgt. Men for dere som har kapret dere en billett, vil dette være en unik mulighet til å oppleve David Bowie i en så intim konsertarena. Ziggy Stardust er i byen!

Lørdag:

Dagen da det største navnet på plakaten ikke er det beste. Glem The Cardigans.

Ash

De sier de har sluttet å knuse hotellrom, men samtidig blitt røffere. De er kanskje mest kjent for sin pønkpop, men har på sin siste plate hoppet inn i metalsjangeren. Vi er spente!

Magnet

Vidunderlige Even Johansen som har hatt stor suksess med debutalbumet " On Your Side". Han spiller gode kvalitetslåter som lister seg inn i øregangen som silke mot huden. Helt klart et av festivalens høydepunkter!

Bright Eyes

Connor Oberst blir kalt Den unge Dylan. Han ble oppdaget som 14-åring, og er blitt genierklært av musikkpressen. For tiden er Bright Eyes hans prosjekt. Hans tekster er som historier med musikk til, og han er helt klart verdt besøket denne lørdagen.

The Jessica Fletchers

Om du elsker 60-tallet og "feel good" musikk, er The Jessica Fletchers alt du trenger for kvelden. De leverer morsom pop med snev av The Beatles. De er rett og slett underholdende.

Søndag:

Dagen for å pleie bakrusen med litt visesang og gamle veteraner

Bonnie Raitt

Dama har vært i søkelyset siden debutplaten "Bonnie Raitt" i 1971. Siden den gang har Bonnie Raitt solgt over 15 millioner album, fått 9 Grammy priser og blitt innlemmet i Rock and Roll Hall of Fame i 2000. Det kan så være at du ikke er en blues fan, men noen klassikere må man bare få med seg i sommer. Hun er en av dem!

Wilco

Det er andre gangen Wilco besøker Wood. De er amerikansk kassegitar/country rock som funker som en mental Ibux etter lørdagens kamper mot antallet hjerneceller. Legg deg godt tilrette på plenen og pust inn, pust ut.

Unni Wilhelmsen

Norges svar på Madonna i den hensikt at hun har full kontroll både på sitt eget plateselskap og sin egen karriere. Norsk powerdame med en gitar og en sekk med bra låter. Et must!

Sgt. Petter

Gutter fra Bergen i norsk countryrockstil med elementer fra elektronika.

Les også om UnderWood her

Hvilken artist synes du burde komme til Norwegian Wood neste år? Si din mening her

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot