FROGNERBADET(SIDE2 ): Opp med sceneteppet og på med Enhjørning - og så var DumDum Boys igang på Norwegian Wood.

- Det er tøft å være her, ropte Prepple, før bandet raste videre med Trell og Element.

Se bilder fra Norwegian Wood-fredagen nederst i saken!

Allsang
Med rød fløyel på alle kanter, serverte DumDum hits på rekke og rad - og foran scenen skrek de ivrigste med av full hals.

Og selvsagt fikk publikummet lov å synge også alene, på Engelfjes - og Du er sola, jeg er månen, runget over badet.

Siste fra Side2? Sjekk forsiden her!

Klokken 21:30 gikk trønderbandet på scenen, og hadde i og for seg allerede fått lista lagt høyt av Roger Hodgson som spilte en halvtime før – og som så ut til å kose seg like mye som publikum, tross regn og kalde tær og fingre i Frognerbadet.

Det hjalp tydeligvis med Kjartans tunge gitarriff og klassiske tekster å synge med til også. Sleng på et lysshow som kom til sitt rette da sola forsvant rundt halv elleve, en stemning som tok seg opp utover i konserten, og en avslutning med Splitter Pine - så har man en DumDum Boys-konsert man kan leve en stund på.

- Jævlig lei
Tidvis var konserten preget av noe grumsete lyd, og Prepples stemme druknet litt i lydbildet - uten at det la en veldig demper på publikums engasjement.

Litt tid til koseprat mellom låtene ble det også, blant annet etter fjorårets store hit Snø på Mars:

- Jeg hater den sangen så jævlig, den er spilt så mye på radio. Men nå har vi spilt den lell...

Karsk
Like før DumDum Boys skulle entre scenen, stoppet mer eller minde regnet som hadde preget fredagskvelden i Oslo - i det minste ga regnet seg såpass at folk dro hettene av hodet - og allsangen kunne begynne for fullt - denne gang til Slaven Din.

- Det er ikke karsk bare fordi vi har laget det selv, mumlet Prepple etter å ha tatt en slurk av koppen han hadde med på scenen - og som forøvrig trosset de få plussgradene og kastet jakka før Metallic Hvit.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Unnfanget i juni
DumDum spilte på Norwegian Woods også i 2003, en konsert som fikk kritikerne til å juble minst like høyt som publikum - noe bandet selv tydeligvis husker selv også.

- Det er flott å se dere. Dere har knapt vokst på sju år. Jeg regner med den unge fyren der borte ble unnfanget i juni for sju år siden, mente bassist Aslak Dørum, og pekte mot en av de yngste på festivalen.

Noen ny historisk beste ble kvelden ikke for DumDum, det tok litt tid å tine opp både på og foran scenen. Muligens var publikum litt stive av regnkulda, muligens var ikke gutta selv helt tent.

- Til en kompis
Etter en liten tur bak scenen etter settet, kom gutta tilbake og spilte et par nedstrippede versjoner av egne låter, før de viste sin hyllest til en avdød venn, ustav Lorentzen

- Dette er til en kompis, sa Prepple - og deretter spilte de Dum og Deilig av Knutsen og Ludvigsen, før de passende avsluttet med Boom Boom.

3376