FROGNERBADET (SIDE2): - Vi tror på sommer’n! roper Howl-vokalist Simen Lund.

Klokken 18.00 fredag entret de Norwegian Wood-scenen som dagens første band – men vokalistens utrop må ses som en smule ironisk. Kun tre festivalpublikummere sto foran scenen da de gikk på.

Se bilder fra Norwegian Wood-fredagen nederst i saken.

Våte?
For tradisjonen tro, så åpnet altså himmelen sine sluser og regnet gjorde festivalområdet sleipt, vått og ikke minst gjørmete. Og dermed glimret publikum med sitt fravær.

Siste fra SIde2? Sjekk forsiden her!

Heldigvis for det uheldige bandet kom også et tjuetall flere ut fra sine gjemmesteder under trærn,e og nedover skråningen mot scenen i det de første tonene ljomet utover Frognerbadet.

- Er dere våte? ville Lund vite fra scenekanten – mens bandet spilte som om de sto på en stadion foran flere tusen mennesker, ikke et par hundre. Kudos for det!

Pappa spiller
Blant de få festivalgjengerne som hadde tatt turen tidlig, er Cecilie Rachlew, Julian Lund Raqchlew (5) og Elin Bakken Tønder.

- Vi er her fordi pappa’n hans skal spille, han er vokalist i Howl, sier Cecilie og nikker mot sønnen, som ikke ser ut til å la seg prege av regnet.

Cecilie og Elin derimot kunne gjerne vært foruten dråpene.

- Det er veldig dårlig vær ja, og det er ikke mye folk her nå. Det ser vel ut som om det kan bli få folk her når de skal spille, sier Elin.

- Men på den annen side så kan vi jo ikke styre det, sier Cecilie, som har vært på Norwegian Wood før og synes det ellers er en veldig fin festival.

Sleipt
Men at regnet setter sine spor var tydelig lenge før Howl gikk på.

Da dørene åpnet klokken 17:30 var det ingen kø utenfor området. Og da det oslobaserte bandet, som ga ut sitt andre studioalbum i år sto på scenen, var Frognerbadet preget av regnponchoer og skikkelser som sto mest mulig i ro under trekronene, for å unngå at regndråpene skulle ville seg innenfor regntøyet.

Alle lyktes ikke like godt med det, og flere gikk på rumpa i den sleipe bakken ned mot scenen.

Senere i kveld spiller Roger Hodgson og DumDum Boys.

SE BILDER FRA NORWEGIAN WOOD - DAG 2:

3376