Gå til sidens hovedinnhold

- Vinni, roter du med damene backstage?

Avslappet og tilbakelent da «Hver Gang Vi møtes»-gjengen inntok Frognerbadet.

Hver Gang Vi Møtes
Norwegian Wood

Frognerbadet

At stemningen mellom «Hver gang vi møtes»-gjengen er avslappet og kameratslig, er det liten tvil om. Med kjennskap til den senere tids betroelser i media, er det da også lov å trekke litt på smilebåndet, når Dolmen ber Vinni komme ut på scenen for å gjøre «Hallo Hallo» sammen med ham, og spør:

- Vinni, kom fram. Eller roter du med damene backstage?

«Hver gang vi møtes» har vært en stor suksess for de medvirkende artistene, for noen mer enn andre, og enkelte av låtene har endt som listefyll og youtubefenomener.

Øyvind «Vinni» Sauvik, Halvdan Sivertsen, Jan Eggum, Elvira Nikolaisen, Bertine Zetlitz og Øystein Dolmen sto på scenen som åpningsband på Norwegian Woods store scenen torsdag – siste kvinne, Anne Grete Preus måtte i siste liten trekke seg, etter å ha blitt sykemeldt.

Og som på TV, var det også under NW-konserten mye følelser blant artistene.

- Anne Grete skulle vært her i dag. Jeg får klump i halsen nesten, hikstet Elvira fram.

- Jeg skal hilse til alle dere fra AG.

Så mye føleri var det ikke å spore blant det smått glisne publikummet i starten. Da Øystein skulle fremføre sin versjon av Halvdans «Ti tusen tommeltotter», fortalte han at han hadde spurt opphavsmannen hvordan han skulle få fram den fandenivoldske nordnorske vesenet, som låta krever.

«Vær halvfull», var et av rådene. Det kunne kanskje også vært et av rådene til publikum. Sjenanse var å spore. Noe Allsang på Grensen ble det aldri – selv om det var sporadiske forsøk på at publikum sang med. Ikke fordi de ikke hadde lyst, de fleste så ut til å kose seg. Men dette er ikke helt konserten slik det pleier, dette er minst like mye for de som har sett det hele på TV, og gjerne vil være del av samholdet. Slik sett levde det ikke opp til forventning. Intimiteten fra skjermen, der det til dels har vært særdeles klissete, favnet ikke ut over Frognerbadet.

Men trivelig var det – i oppholdsvær, om enn småkald midtjuni i hovedstaden, kom slagere fra norsk musikkhistorie som perler på en snor. Musikalsk sørget både de seks hovedpersonene, samt et stødig backingband, for at det musikalsk ikke var mye å utsette på det.

Har man sett TV, har man hørt låtene, men vi kan ramse opp et par til: God Morgen Norge, Kjærlighetsvisa, Barcelona, Telefonen og Dum og Deilig.

Vinni har uten tvil kapret det norske folks hjerter, og da han mot slutten gjorde låta Lonesome Traveller med sønnen Leonel på armen, hevet stemningen seg noen hakk – og neppe færre husmødre som sukket henført.

Det var også starten på delen av konserten der artistene framførte med litt mer trøkk – mot slutten. Bertines Fake your Beauty har ikke mindre dansepotensial enn Vinnis låte, og for første gang denne kvelden reiste hele badet seg – på oppfordring, men dog.

Der ble de stående, da Vinni og Halvdan kom ut igjen for å gjøre det som uten tvil har vært den største suksessen av dem alle – Sommerfuggl i Vinterland.

Koselig nok, men som konsept gjør det seg bedre som redigert TV enn festivalunderholdning.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken