Gå til sidens hovedinnhold

Ventet på ham i 19 år

Det var mange som ble rørt da Jackson Browne endelig kom.

(SIDE2): For noen ble det kanskje på grensen til litt traust, men sikkert er det at Jackson Browne og David Lindley varmet et dyvått publikum i Frognerbadet lørdag kveld.

Mens regnet hamret ned over sydvestene som var å se over hele gressletten, løftet Browne og Lindley stemningen atskillige hakk med sin rett frem-holdning til musikken.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Så var det også ganske mange hundre flere som hadde trosset været og tatt turen til badet lørdag kveld enn de to tidligere kveldene under årets noe begredelige festivalvær.

Første dummy
Den som var mest glad for kveldens Jackson Browne-besøk var nok festivalsjef Jørgen Roll.

Side2 møtte en litt sliten og litt spent festivalsjef på festivalområdet torsdag ved start, og lurte på hva han selv så mest fram til de fire dagene NW varer.

Han dro litt på det, før han svarte;

- Det er dumt å si et navn, da blir det fort til at jeg ikke gleder meg til de andre. Men jeg har bodd i USA fem år, og ser fram til Jackson Browne, sa Roll og forteller at festivalen har forsøkt å få Browne, som spiller søndagen, på plass i 19 samfulle år.

- Han sto faktisk på den første dummies-plakaten vi lagde til festivalen. Vi måtte se hvordan det så ut estetisk, og da trengte vi å fylle inn med navn. Vi fantaserte litt, og Jackson Browne var en av dem vi ønsket oss hit allerede da. Så det er litt spesielt og veldig gledelig at vi nå har fått det til.

Norgesvenn
Jackson Browne begynte samarbeidet med instrumentalisten David Lindley allerede i 1973. Lindley sluttet seg så til Brownes band de neste 10 årene etter det.

Lindley er en kjent samarbeidspartner for både Bob Dylan, Warren Zevon, James Taylor og parhestene David Crosby og Graham Nash. Faktisk så inspirerte en tur til Norge to album fra mannen,«Sweet Sunny North, Vol. 1 & Vol. 2» .

Lørdag stilte de foran et velvillig publikum med sitt siste samarbeid, livealbumet «Love Is Strange» . Dobbeltalbumet ble til etter en turné rundt omkring i Spania der de spilte en rekke av Brownes gamle gode hits.

Det gjorde de også på Wood, Nye låter og gamle, mer velkjente sanger fikk armene til å fly i været på Wood. God respons ble det på «Before The Deluge» til «Your Bright Baby Blues» .

Jackson Browne er ingen stor pratmaker, men hans form gjør at publikum lytter. Spesielt hoppende sprekt blir det ikke, og det tar noe tid før det tar av, men når det er bra og når det begynner å svinge også i gummistøvlene, er det virkelig veldig bra. Uten spesiell stor innpakning gir Lindley og Browne med sin gitar låtene den luften de trenger.

En riktig hyggestund i badet, med andre ord.

LES MER FRA NORWEGIAN WOOD:

DAG 3

Grandios åpning på Wood
Sjekk Woods tøffeste dame

DAG 2:

DumDum Boys:- Så jævlig lei den sangen
Roger Hodgson: Bittelitt kjærleik i regnet
Howl-fansen:- Tror på sommeren

DAG 1:

Det unge publikum:- Det er en gamlisfestival
Raga/Porcupine Tree/Opeth:Noen å hate

Mastodon:Avlyser Norwegian Wood-konserten

SE BILDENE FRA LØRDAGEN PÅ NORWEGIAN WOOD:

3378

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken