Gå til sidens hovedinnhold

Aggresjon med mening

For mange er metalsjangeren helt uforståelig, men hva ligger egentlig bak musikken og de uhørlige tekstene. Hvem er det som digger metal? dittOslo.no undersøkte saken på Norwegian Wood.

FROGNERBADET: Solen skinner endelig over Frognerbadet, og søla begynner så smått å tørke enkelte steder. Overalt er det svartkledde og langhårete menn og kvinner som ser frem til å høre heltene i aksjon. Og vi ville gjerne vite mer om sjangeren, og hva fansen liker med den for noen litt bråkete musikken.

Norwegian Wood

Thomas Backe-Hansen har hørt på metal siden 80-tallet. (FOTO: Anita Bakk Henriksen)

- Det er en intensitet og en aggresjon i musikken som tiltrekker meg, sier Thomas Backe-Hansen, som har vært en trofast heavy metal-fan helt siden 80-tallet.

Han gleder seg aller mest til å høre Haugesunderne i Enslaved, et band han har fulgt lenge. Da passet det bra med sol og blå himmel. Metal i uvanlig dagslys, men langt bedre enn det våte element av regnbyger som har skyllet ned over oslo de siste dagene.

SE BILDESERIE FRA KONSERTEN TIL ENSLAVED HER

- Jeg hadde regnet med fint vær, jeg er en evig optimist, sier Backe-Hansen og smiler.

Norwegian Wood

Øystein Johnsen synes metal har en herlig energi over seg. (FOTO: Anita Bakk Henriksen)

- Jeg er faktisk ganske newbee innen metal, og var godt voksen før jeg begynte å like det, sier Øystein Johnsen.

For Øystein startet det med en fantastisk anmeldelse av en plate som han bare måtte sjekke ut, og etter det var han hekta. Han liker variasjonen i musikken, og er ikke enig at det bare skrives en type låter.

- Det er mange artister som bruker låtene til å uttrykke politiske meninger, som for eksempel franske Gojira med sin "Flying Whales" som handler om at de er mot hvalfangst, sier han.

Norwegian Wood

Beate Skaldebø har Dimmu Borgir som sitt favorittband, men gleder seg også masse til å se Mastodon i Frognerparken.( FOTO: Anita Bakk Henriksen)

- Jeg synes faktisk metal er veldig avslappende, og det har blitt mer folkelig de siste årene, noe som Dimmu Borgir åpnet veldig for, sier Beate Skaldebø.

Og hun mener det også kan hjelpe på humøret.

- Om man er sint får man ut mye aggresjon av å høre på metal, sier hun.

Norwegian Wood

Bjørn Bye gleder seg til å se Mastodon. (FOTO: Anita Bakk Henriksen)

- Jeg er en litt undercover-fan, men jeg rett og slett digger denne musikken!, sier Bjørn Bye.

Han synes ofte det er trommeslagerene som er de beste.

- De er alltid helt fantastiske! Det jeg også liker, er at det ikke er noe fuzz med denne musikken. De bare banker løs hver eneste gang, selv på ballader, sier han og smiler tøft.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen