Gå til sidens hovedinnhold

Endelig kommer Mastodon

I fjor måtte amerikanske Mastodon avlyse sin Norwegian Wood-konsert. Men i år lover de fullt comeback på den 20. festivalen i rekken.

FROGNERBADET: Atlanta-baserte Mastodon, blir ofte kalt «det tenkende menneskets heavy-metal-artist» eller «heavy-metal for den som ikke liker heavy-metal».

– Umulig å båssette

– Begge deler er vissvass, selvfølgelig, men det sier likevel mye om Mastodons musikalske uttrykk og deres allsidighet – og at bandet i bunn og grunn er umulig å definere og båssette. Derimot er bandets status som et av dagens ledende og mest populære metalband udiskutabel, uavhengig av sjangerbenevnelser som progressive-hardcore, sludge-metal, grindcore eller rett og slett heavy-metal, skriver festivalledelsen i en pressemelding i forbindelse med band-slippet.

– Grensesprengende

Uansett er det ting som tyder på at de amerikanske sluggerne byr på noe for en hver rockemusikkintereserts smak når de inntar Frognerbadet 12. juni. Bandet ble dannet i 1999 og har sluppet fire kritikerroste album siden den gangen. De var nominert til Grammy i 2007 og albumset «Crack The Sky» debuterte på 6. plass på VG-listen i 2009.15. mars slipper de sitt nye album «Live at the Aragon»

– Mastodon låter rett slett bare som Mastodon, og de låter monumentalt og til tider uhyre voldsomt. Men de kan også være vare og melodiøse – ja nærmest naivt søkende før de angriper deg med intens tyngde fra alle kanter. De kan gjøre det kort og konsist i løpet av 3 minutter og 30 sekunder, eller de kan velge den altoppslukende veien via 15 minutter lange låter, forteller Norwegina Wood, og avslutter:

– Det eneste du kan være sikker på er at du vil oppleve noe grenseprengende, musikk som er utilnærmelig unik og blandt det aller ypperste man kan finne innenfor den såkalte metal-sjangeren.

Reklame

Bestselger: Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris