Gå til sidens hovedinnhold

Venter over 40.000 publikummere

Norwegian Woods festivalsjef Jørgen Roll er stolt over artistlisten han kan presentere. Musikkfestivalen i Frognerbadet starter torsdag, og selv gleder Roll seg aller mest til å oppleve multikunstner Patti Smith fredag.

OSLO/FROGNER: – Hun er jo en fin og rocka dame. Et ikon og en kulturbærer fra New York, som fortsatt er toneangivende aktuell og relevant innen litteratur, kunst og musikk, sier Roll, som ikke nølte da vi spurte ham hvem som er hans personlige favorittartist under årets festival. Patti Smith går på scenen fredag kveld.

– Men jeg må også si at mandagens konsert med Eagles blir stor. Jeg vokste opp med den musikken, sier Roll.

Del på Facebook

Over 40.000

Staben som skal gi deg deg den 21. Norwegian Wood festivalen i rekken, teller totalt over 950 mennesker. I løpet av festivalens fem dager, fra 9.–13. juni, venter de over 40.000 publikummere inn portene på Frogner.

Og den alltid inspirerte Roll føler seg beæret over å presentere perleraden av store stjerner som står på plakaten i år.

– Bare det at store artister som Eric Clapton, Patti Smith, Ringo Starr og Eagles kommer hit og spiller i vårt intime småformat er fantastisk. Det borger for magi, sprudler han håpefullt.

Godbiter

Torsdag 9. juni og mandag 13. juni er nå i praksis utsolgt, men festivalsjefen framhever fredagen og lørdagen som godbiter for etternølerne:

– Fredag spiller rockelegenden Nick Lowe før Patti Smith. Det er en god booking. Lørdag mener jeg er en ultimat festivaldag med melodiøse Eels, Rumer med den vakre stemmen, Beatles-helten Ringo Starr med et kobbel av stjernevenner, og ikke minst våre norske helter i deLillos.

Ny bok

Roll beskriver bookingprosessen som et noe slitsomt og langtekkelig puslespill – både økonomisk og musikalsk.

Han kan avsløre at artistlisten har forandret seg mange ganger, men er som alltid stum som en østers i forhold til hvilke artister vi var nær å få besøk av.

– Men du kan få se et eksemplar av den nye boken om festivalen. Den underbygger hva denne festivalen står for og all takk vi kan ønske oss, parerer Roll, og legger ettertenksomt til:

– Det er rimelig rart å titte tilbake og se hvor naive vi var i starten.

Naive var sikkert gutta i Beatles i sin tid også. Bandet har på mange måter bidratt til festivalens navn, og nå kommer den ungdommelige 71- åringen Ringo Starr endelig i nærheten av sitt Norwegian Wood.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem