Gå til sidens hovedinnhold

Tøffere enn toget

Er dette musikk-Norges nye stjerner? Sjekk ut årets rå talenter.

Frogneparken (SIDE2:) - Vi har visst litt mer tid enn vi trodde, så vi tar en...eller to låter til, sier Honningbarna fra Kristiansand.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Tok publikum med storm
Lørdag dundret de unge punkrockerne løs til det som må være Norwegian Woods beste spontanrespons på mange år.

Ikke alle visste hva de hadde å vente seg da Honningbarna gikk på scenene med alt fra bass til cello.

Mark Knopfler på NW: Olé, olé, Mark Knopfler!

Pønk med honningsmark
Bandet som beskrives som å ha «en absolutt forakt for det etablerte» innen musikk, har i løpet av kort tid samlet seg en betydelig fanskare på NRK Urørt.

Enkelte beskrev Honningbarnas innsats som det beste de hørte den dagen, og da var det Van Morrison og Jackson Browne iberegnet. Og la deg ikke lure av navnet. Mulig gutta i bandet er det, men dette er langt fra søtt. Isteden fikk festivalgjengerne servert punkrock med adskillig trøkk i uvant musikalsk innpakning - på norsk.

Tross sin svært unge alder mellom 17 og 19 år har de søte ungene fra sør allerede grabbet nok en lukrativ spillejobb i Oslo i sommer. De blir også å se på Juvenile-scenen under årets Øyafestival i august.

Gode støttespillere
Mens folk stimlet rundt Underwoodscenen for å få en smak av honning, sørget gode støttespillere, som mor og far og andre, å dele ut Honningbarnas blodferske EP. Blant låtene de spilte fant vi ««Borgerskapets utakknemmelige sønner» som rullet og gikk på P3 tidligere i vår.

Underwood-scenen på Norwegian Wood samler åtte av de mange påmeldte bandene til årets Urørt. Det er publikum som stemmer frem de åtte bandene på Underwood. Underwood er de siste årene kommet istand i et samarbeid med NRK P3 og Norwegian Wood.

400 bidrag
- Jeg synes bare kvaliteten blir bedre og bedre, sier festivalsjef Jørgen Roll til Side2. Ikke bare blir han og general nummer to, Sten Fredriksen, nødt til å følge med, det gir også en unik mulighet for ny, norsk musikk som håper på et gjennombrudd.

- I år kom det inn 400 lydfiler i Urørt-basen. NRK P3 og Gramo foretok en grovutvelgelse og presenterte oss for 81 bidrag. Av de ble 20 lagt ut på NRKs sider så publikum kunne stemme frem de åtte som får spille, forteller Roll.

Bandene spiller mellom de store artistene på hovedscenen og drar som regel i gang umiddelbart etter at de store er gått av scenen. Underwood finner sted lørdag og søndag. I år ble det litt spesielt i og med at Mark Knopfler hadde hele hovedscenen for seg selv søndag. Dermed ble det fire urørte band rett etter hverandre før Knopfler gikk på 20.00.

Zoom-vinnere
I år plukket de ut Oslo-bandet Casa Murilo, Blood Commander, Forza, Your Headlights Are On, Phone Joan, soultalentet Myrna Braza og årets Zoom-vinnere av Urørt, Jack Dalton fra Trondheim. Foruten altså Honningbarna.

DEL DENNE SAKEN PÅ FACEBOOK:

SE BILDER AV ÅRETS UNDERWOOD

3382

LES MER FRA NORWEGIAN WOOD:

Olé, olé, Mark Knopfler!

DAG 3:

Publikum i silregnet:- Dette overlever vi!

SE BILDENE:

3380

Jackson Browne:Ventet på ham i 19 år
Amy MacDonald:Sjekk Woods tøffeste dame
Grande:Grandios åpning på Wood
SE BILDENE:

3378

DAG 2:

DumDum Boys:- Så jævlig lei den sangen
Roger Hodgson: Bitte litt kjærleik i regnet
Howl-fansen:- Tror på sommeren

SE BILDENE:

3376

DAG 1:

Det unge publikum:- Det er en gamlisfestival
Raga/Porcupine Tree/Opeth:Noen å hate

SE BILDENE:

3369

3367

3366

Mastodon:Avlyser Norwegian Wood-konserten

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken