Omsetningen til Norwegian ble på vel to milliarder kroner, en økning på sju prosent. Det viser resultatet for andre kvartal 2010.

Likevel er resultatet langt verre enn på samme tid i fjor.

Nettoresultatet etter skatt ble på 134 millioner kroner i minus, et resultat sterkt påvirket av myndighetenes stenging av luftrommet tidligere i vår. I fjor var nettoresultatet på 180 millioner kroner i pluss.

Det dårlige resultatet sender aksjekursen ned med over 6 prosent en halvtime etter børsåpning.

Tapte 200 millioner
Resultatet ble redusert med hele 100 millioner som følge av det stengte luftrommet under askekaoset og vekterstreiken tidligere i år. I tillegg forventer administrerende direktør Bjørn Kjos å tape ytterligere 100 millioner i indirekte kostnader som følge av lavere salg og lavere priser.

- Resultatet for andre kvartal er som ventet sterkt påvirket av det stengte luftrommet tidligere i vår og den usikkerheten myndighetenes «av og på»-stenging skapte blant de reisende. Samtidig har vekterstreiken i Norge også påvirket trafikken, sier Kjos i en kommentar.

Likevel er Norwegian-sjefen ikke misfornøyd.

Lavere enhetskostnader
- Det er også mye positivt i dette kvartalet, spesielt at vi greier å holde en stø kurs mot lavere kostnader og økt konkurransekraft. Vi har 760 millioner kroner mer på bok i år enn på samme tid i fjor, noe som er et godt utgangspunkt med hensyn til konkurransesituasjonen og våre investeringer i nye fly, sier Kjos.

Norwegian fraktet 3,2 millioner passasjerer i andre kvartal, 15 prosent flere enn i fjor. Norwegian hadde imidlertid regnet med å ha rundt 300.000 flere passasjerer. Kabinfaktoren ble redusert med tre prosent, til 75 prosent, som følge av vulkanasken og vekterstreiken.

Enhetskostnaden er kuttet med 15 prosent fra 2009 til 2010. Norwegian vil med innfasing av nye og større fly redusere enhetskostnadene ytterligere.

Utvalgte nøkkeltall fra andre kvartal 2010 (andre kvartal 2009 i parentes):
Antall passasjerer: 3,2 mill (2,8 mill)
Omsetning: 2, 032 mill kroner (1, 901 mill)
Fyllingsgrad: 75 prosent (78 prosent)
EBITDAR: 144 mill kroner (418 mill kroner)
EBITDA: - 49 mill kroner (258 mill kroner)
EBIT: - 93 mill kroner (223 mill kroner)
EBT: -188 mill kroner (245 mill kroner)
Nettoresultat: -134 mill kroner (180 mill kroner)

Få bedre råd med Nettavisens tjenester:

Minstrøm:Bytt strømleverandør og spar tusener.

Minrente:Bytt bank og spar minst 5000 kroner i året.

Mittoppdrag:Få tilbud fra håndverkere.

(Tjenestene er gratis for Nettavisens lesere)