Gå til sidens hovedinnhold

Tystet ikke på «Anders And»

Norwegian nekter for å ha angitt konkurrenter som saboterte billettilbud.

Norwegian nekter for å ha utlevert navnene til ansatte hos konkurrenten Cimber Sterling som saboterte en kampanje med enkronesbilletter.

Det fremgår ifølge den danske nettavisen epn.dk av en redegjørelse Norwegian har gitt til Datatilsynet i Norge.

Norwegian medgir bare å ha bekreftet overfor pressen at det var sentrale personer i Cimber som stod bak billettkjøpene. Deretter skal mediene selv ha funnet frem til de ytterligere detaljene. Norwegian nekter også for å ha laget en liste over personer som bidrog til billettsabotasjen, ifølge epn.dk.

De Cimber-ansatte har beskyldt Norwegian for å ha brutt personvernloven ved å gi fortrolig informasjon hentet fra kredittkortene deres til pressen.

Da Norwegian i januar lanserte flybilletter i Danmark til kun én krone, utenom avgifter, ble de 3.000 billettene hurtig revet vekk. Men det skulle vise seg at ansatte hos Norwegian-konkurrenten Cimber Sterling hadde kjøpt tusenvis av kampanjebillettene under falske navn og uten å møte opp.

Navnene som ble oppgitt var av typen «Ms Bjørn Kjos», «Mr Anders And», «Dronning Margrethe» og «Austin Powers».

Norwegian ante uråd da det første flyet var klart til avgang omtrent uten passasjerer ombord.

I sin redegjørelse til Datatilsyner skriver Norwegian at selskapet hadde behov for å forklare pressen hvorfor flyene gikk tomme selv om alle billettene var solgt.

Reklame

Her får du tak i de superpopulære shortsene

Kommentarer til denne saken