Gå til sidens hovedinnhold

NRK viser Lilyhammer allikevel

Fikk kritikk for produktplassering, nå er ny premieredato klar.

Etter en nøye gjennomgang, har NRK bestemt at dramaserien Lilyhammer, produsert av Rubicon TV, nå kan sendes innenfor gjeldende lovverk. Produsenten har oppfylt NRKs krav om redigering av enkeltscener og endringer av avtaler.

NRK ba i forrige uke produksjonsselskapet Rubicon TV gjøre omfattende endringer i avtalene de har inngått med finansielle bidragsytere til TV-serien Lilyhammer, samt redigere om scener i flere av episodene, for at serien skal være i tråd med de lover og regler som gjelder for finansiering av norske TV-produksjoner.

Rubicon har nå gjennomført endringene NRK har bedt om, og NRK har valgt å programsette serien med sendestart onsdag 25. januar, klokken 21.40.

- Det har vært viktig for oss å sikre at den versjonen vi presenterer for våre seere er helt i tråd med serieskapernes intensjoner, og fri for ulovlig ytre kommersiell påvirkning. Med den informasjonen vi nå har, kan publikum være sikre på at ingen aktør har påvirket innholdet i serien, sier eksternsjef i NRK, Petter Wallace i en melding.

Noen avtaler har blitt endret til lovlige sponsoravtaler og vil bli kreditert på vanlig måte i rulletekst. Andre avtaler er oppsagt og pengene er tilbakeført.

- Nå gleder vi oss til endelig å få presentere denne underholdende og velskrevne dramakomedien for våre seere, sier Wallace i meldingen.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken