Gå til sidens hovedinnhold

NRK vurderer å droppe OL

- Jeg vet ikke om vi har råd til å være med på dette lenger, sier NRKs rettighetssjef Tor Aune om prisen på OL-sendingenen.

Nylig ble rettighetene til å vise OL på amerikanske TV-skjermer forhandlet ferdig. NBC betalte svimlende 2,2 milliarder dollar for rettighetene til lekene i 2010 og 2012. Det setter standarden når resten av verden skal forhandle med IOC om rettigheter. Det skremmer Aune i NRK.

- Jeg vet ikke om vi har råd til å være med på dette lenger. Hvis det skal bli enda dyrere å kjøpe rettighetene til OL, må vi sette oss ned og se på hva som skal prioriteres bort. Den totale potten til å handle sport for øker nemlig ikke, og det er ikke sikkert fornuften tilsier at altfor mye skal brukes bort i løpet av 14 dager, sier NRKs rettighetssjef Tor Aune til Aftenposten.

Hans konkurrent TV 2 har innsett at OL er dårlig butikk, og er ikke med i kampen om vinterlekene i Torino 2006. Frem til og med 2008 er du sikker på å kunne se OL på NRK. Etter det er det prisen som bestemmer, for NRK må finansiere utgiftene med kringkastingsavgiften.

Reklame

NÅ: Gjør kupp på julegaver hos to friluftsgiganter