Gå til sidens hovedinnhold

Ungdom skal kline i mørket

NRK med nytt sjekkeprogram.

(SIDE2:) TV-kanalen søker deltakere til den norske versjonen av «Dating in the dark», melder VG.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Konseptet er opprinnelig nederlandsk, men er siden blitt sendt i sine versjoner i en rekke land, som blant annet Sverige og Danmark. Den amerikanske utgaven hadde premiere i fjor sommer. Da flyttet tre single kvinner og tre single menn inn i et lystett hus, og ble kjent med hverandre. Kvinnene og mennene bor i ulike deler av huset, og får kun lov til å snakke, og være sammen i totalt mørke. Alle møtes først i fellesskap, deretter skal deltakerne velge hvem de vil på alenedate med - hele tiden i bekmørke rom.

- Sjekke-TV appellerer til folk både på grunn av konkurranseelementet og at folk kan kjenne seg igjen i å velge en partner. Å bli en kikker i forhold til andres dating og at man får se ekte følelser, er interessant, sier Gunn Enli ved Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo til VG.

HTML EMBED

Søker til sex-reality
«Dating in the dark» er ikke det eneste sjekkeprogrammet som står på NRKs serienyheter. Snart kommer også et såkalt sex-reality som har fått navnet «trekant». Tre single personer skal bo i en leilighet i åtte uker.

- Fra leiligheten skal de ut på oppdrag gitt av NRK, hvor de nysgjerrig og humoristisk skal utforske hva som finnes i den seksuelle verden der ute, foran hele Norge, skriver NRK i en pressemelding.

LES MER: Sex-reality på NRK

Kommentarer til denne saken