(SIDE2): - Prevensjonsmiddelet er det lite av her. Jeg har ingenting av det faktisk. Det ligger egentlig inne i mitt sortiment. Men det er viktig at vi får innbyggere til øya. Har vi slike ting på plass så kan det sette en stopper for det, sa kjøpmann Stig Arild Fosse til NRK i forbindelse NRK-programmet «Folk» onsdag.

Men etter en del medieoppmerksomhet innrømmer Fosse til Side2 at kondomnekten er noe overdrevet.

- Jeg har ikke kondomer framme i butikkhyllene, men er det noen som spør om prevensjon så er det ikke noe problem, sier mannen fra Fjelberg i Kvinnherad.

Bakgrunnen for uttalelsen i utgangspunktet er fordi kjøpmannen ønsker å øke Fjelbergs innbyggertall, som nå ligger på 108 personer.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

- Spøk
«Folk» er en underholdningsdokumentar som viser fortellinger om spennende mennesker i hele landet.

- Det ble veldig mye fokusert på akkurat kondomtemaet, det var jo sikkert en måte å få markedsført programmet på. Ser man programmet er det ikke som er handlingen. Jeg sa det med kondomnekt som en spøk for å si det sånn, sier Fosse til Side2.

- Jeg har prevensjon i butikken min nå. Jeg har ikke hatt etterspørsel, men er det noen som spør er det ikke noe problem. Men med så mye blest om dette i avisen, vurderer jeg å få produsert opp en egen type kondom som er merket med «Fjelberg». Det er kanskje et produkt folk nå kunne tenkt seg som et minne elle suvenir!

Reklamerer
Fosse er både kjøpmann, pubeier, kjøttleverandør, landpostbud, underholder og dirigent på den lille øya i Hordaland. Og han er fast bestemt på at folketallet bør øke uten at man går for oppfordring om beskyttet sex.

- Liker man natur og rolige omgivelser er Fjelberg en plass en kan finne akkurat det. Det er sjø på alle kanter, så liker man sjø og fjell er dette stedet.