Gå til sidens hovedinnhold

Slik blir TV-våren

Her finnes det garantert noen flopper.

(SIDE2): Vi går en ny TV-sesong i møte og som vanlig er programoversikten smekkfull av norske realitykonsepter - noen av mer rendyrket art enn andre. Også et hav av mange andre, norske TV-produksjoner blir å se på skjermen i tiden fremover og under er en oversikt over en del av det vi har i vente fra de største kanalene.

TV 3
Hellstrøm inviterer
Eyvind Hellstrøm inviterer kjentfolk til matlaging og en hyggelig samtale om mat rundt kjøkkenbordet. I hver episode får mesterkokken besøk av én kjendis som skal lage en av sine favorittretter. Hellstrøm skal lage samme rett og sammen skal de to bli enige om hvem som har den beste versjonen.

Premiere: uke 4

Vis meg ditt kjøleskap
Denne sesongen børster TV3 støv av den tidligere NRK-suksessen fra slutten av 90-tallet, Vis meg ditt kjøleskap. I dette matprogrammet drar en programleder og en kokk hjem til kjente personer og lager en middag basert på hva som finnes i kjendisens kjøleskap. I tillegg til et dypdykk inn i kjendisens kjøleskap blir det også hentet fram kjente og ukjente ingredienser fra kjendisens liv.

Premiere: Ikke fastsatt

Psyk forandring
I dokumentarserien Psyk forandring blir TV-seerne kjent med mennesker som har sterke tvangslidelser. TV-kameraene følger åtte personer som har denne diagnosen og ser de sterke konsekvensene av tvangen de opplever. Vasketvang, sjekketvang, skadeangst, telletvang og frykt for kroppsvæsker er noen av problemene de sliter med. Gjennom et behandlingsopplegg ved behandlingssenteret Østmarka utenfor Trondheim blir de eksponert for sin verste frykt, kombinert med at de ikke får utføre tvangshandlingene.

Premiere: uke 3

Luksusfellen
Luksusfellen fortsetter i sin syvende sesong med å hjelpe nordmenn med skakkjørt økonomi. Å gå i luksusfellen er blitt et allment begrep man bruker om folk som har overforbruk av lånte penger, enten de er brukt på klær, bil, reiser, elektronikk eller forbruksvarer. Luksusfellens eksperter bidrar med rådgivning innen budsjett og sparing, samt forhandlinger med banker og inkassobyråer.

Premiere: ikke fastsatt

Robinsonekspedisjonen vinter
I 11 sesonger har TV3 sendt nordmenn til en øde stillehavsøy, der de har holdt ut stekende hete, sult og hverandre for å vinne Robinsonekspedisjonen. I Robinsonekspedisjonen vinter byttes brennende sol med isende kulde. Deltakerne må belage seg på en frossen opplevelse i et kaldt og øde vinterlandskap på et hemmelig sted i Norge. Som i den originale Robinson¬ekspedisjonen er det om å gjøre å overleve i og av naturen, langt fra sivilisasjonen. Med de enkleste hjelpemidler skal de bo, lage mat og leve sammen. Som alltid i Robinsonekspedisjonen må deltakerne også kjempe seg gjennom tøffe fysiske konkurranser. Én etter én må de forlate leiren til bare vinneren av Robinsonekspedisjonen vinter 2012 står igjen.

Premiere: Ikke fastsatt.

Paradise Hotel
For fjerde gang sendes et knippe ungdommer fra kulda i Norge til Paradise Hotel og heten i Mexico. Destinasjonen er stedet med verdens mest storslåtte utsikt og ikke minst vegger som snakker. Kameraer med full oversikt over det idylliske stedet forteller historien om hva som skjer når de single guttene og jentene sjekker inn på hotellet. Oppgaven de får er i utgangspunktet enkel: Finn deg en partner før uka er omme. Lykkes du ikke blir man sendt hodestups hjem av programleder Triana Iglesias.

Premiere: Ikke fastsatt

Viasat 4

Norges beste fighter
Et knippe utøvere i verdensklasse innen sin gren enes om et sett regler og går i ringen mot hverandre. Reglene er inspirert av Mixed Martial Arts (MMA) og gir deltakerne stort spillerom i ringen. Det meste er lov når Viasat 4 skal kåre Norges beste fighter. Nåløyet er trangt og samtlige deltakere er i verdensklasse innen sin idrett. De slippes løs på hverandre under optimale kampsportforhold i Thailand, hvor de skal bo, trene og ikke minst slåss. De som står igjen til slutt er Norges beste kvinnelige og mannlige fighter.

Premiere: Ikke fastsatt

Det store spillet
Det store spillet er en mindgamereality der ti deltakere skal konkurrere mot hverandre innen ulike spillferdigheter. Usikkerhet er den grunnleggende spillmotoren, og vinneren er den som mestrer både det sosiale spillet og spillutfordringen best. Hvert program består av en individuell test og en mindgamekonkurranse, og de som presterer dårligst må kvalifisere seg videre til neste program gjennom poker. Deltakerne i Det store spillet bor i et hus på Malta, og spill, intriger og slu taktikker er ingrediensene i deres hverdag.

Premiere: Ikke fastsatt

Pimp My Ride Norge
TV-serien kjent fra MTV lages i en norsk versjon når Viasat 4 gir slitne biler en real ansiktsløftning i serien Pimp My Ride Norge. Til å gjøre jobben har kanalen samlet sammen et team med bilbyggere og lakkerere, og målsettingen er å gjøre trauste, kjedelige biler om til sexy doninger med fett interiør, store felger og teknologiske finesser. Teamet ledes av tidligere Berserk-maskinist Rune «Supern» Olsgaard og fargerike Mona Halvorsen, tidligere musiker og redaktør, nå mest kjent som kokk. Morten Skovdahl, blant annet kjent fra Viasat 4 og NRK1, tar jobben med å overraske heldige bileiere med en real pimping av doningen deres.

TVNorge
4 stjerners middag
I 4-stjerners middag skal fire kjente personer hver uke åpne dørene til sine hjem, og være vertskap for hverandre og for norske TV-seere. Blant årets deltakere finner vi Anne Holt, Petter Nome, Isabella Martinsen, Kjersti Elvik, Finn Christian Jagge, OnklP, Mimi Blix, Toppen Bech, Zahid Ali, Liv Grete Skjelbreid Poirée og Steinjo Grieg Halvorsen.

Premiere: 16. januar

Berserk mot Sydpolen
Jarle Andhøy og mannskapet seiler Berserk til Sydpolen for å sette det norske flagget på polpunktet 100 år etter Amundsen. Men mens Jarle er på polpunktet forsvinner Berserk med tre av mannskapet. Nå får vi for første gang se de unike bildene fra turen. Dette blir en sterk historie, og en historie som vil gi oss viktig innsikt i hva som skjedde før Berserk forsvant med mannskapet på tre, vinteren 2011. Berserk mot Sydpolen er en varm beretning, og en hyllest til en av det moderne Norges mest engasjerte historiefortellere. Men det blir også en ærlig historie fra Norges tøffeste eventyrere.

Premiere 19. Januar

Wipeout Winter
I stedet for en løype lagt til den argentinske sommeren, skal de stakkars deltakerne nå forsøke å forsere verdens største hinderløype i vinterskrud. Synnøve Skarbø er fortsatt utegående reporter og mental krykke for engstelige Wipeout-deltakere, mens fra sidelinja skal TVNorges splitter nye vintersportsredaksjon felle dommen over deltakernes krumspring.

Premiere: 25. Januar.

71 grader nord – Norges tøffeste kjendis
I 71° nord – Norges tøffeste kjendis skal til kjente nordmenn ut av komfortsonen og ut på et eventyr de aldri før har opplevd maken til. Kjendisgjengen legger ut på et kappløp gjennom Norge, hvor vinneren kan smykke seg med tittelen «Norges tøffeste kjendis». Anita Valen, Phung Hang, Trine Rein, Vibeke Klemetsen, Mariann Aas-Hansen, Ole Edvard Antonsen, Didrik Solli-Tangen, Stig Inge Bjørnebye, Gustav Nilsen og Espen Bredesen blir kastet ut i norsk natur.

Premiere: i slutten av februar.

Hvem kan slå Åmodt & Kjus
Hvem kan slå Aamodt og Kjus? var et av de mest sette programmene på TVNorge høsten 2010. Nå er eksalpinistene tilbake og Kjetil André og Lasse må denne gang utfordre sine likemenn til duell når de må kjempe mot de ypperste av våre norske idrettsstjerner. Hver uke i ti uker vil nye stjernepar utfordre den dynamiske duoen i 11 ulike konkurranser. Øvelsene varierer fra klassisk triatlon, til stridsvognrace og lukeparkering med buss. Ailo Gaup, Tom Hilde, John Arne Riise, Siren Sundby, Camilla Herrem og Mats Zuccarello Aasen er blant idrettskjendisene Aamodt og Kjus må bryne seg på. Det blir større, mer spektakulært og mer underholdende enn noensinne.

Premiere: medio mars.

Den store skoledugnaden
Ti kjendiser drar tilbake til hjembygda for å pusse opp sin gamle skole. Felles for kjendisene er et brennende engasjement for skolen, og ønsket om å gi noe tilbake til lokalsamfunnet de vokste opp i. Hele lokalmiljøet engasjeres for å skape triveligere omgivelser for skoleelevene, som ofte jobber under forhold voksne arbeidstakere ikke ville akseptert. Kåre Magnus Bergh er programleder når kjendiser som Dennis Storhøi, Therese Johaug, Maria Haukaas Mittet og Benedicte Adrian engasjerer hele lokalmiljøet og gjør en innsats for fellesskapet.

Premiere: medio mars.

Damene først
Damene først tar utgangspunkt i seks kvinners «irritasjonsliste». Mennene deres sendes på en forbedringsanstalt helt utenom det vanlige, og ut på den andre siden kommer forhåpentligvis en enda bedre mann. Damene først er uhøytidelig underholdning med et seriøst aspekt. Serien røsker tak i noen av de hverdagslige utfordringene som kanskje flere av oss opplever at er med på å bidra til den stadig gnagende norske skilsmissestatistikken. Programledere er Fridtjof Nilsen og Alexander Nyhagen.

Premiere: i slutten av mars.

Endelig ferie
Endelig ferie er en dokumentarserie på ti episoder som følger åtte ulike grupperinger (venner, venninner, familier, par) som skal feriere forskjellige steder i Norge – alt i en ramme av vakker norsk natur og med typiske norske sommersysler og attraksjoner for enhver smak.

Premiere: medio april

FEM

Unge mødre
Flere unge mødre har latt kameraene følge de i hverdagen. Her får TV-seeren dele sorger og gleder til de nybakte foreldrene samtidig som man får et innblikk i hverdagen det er å være ung mor i Norge.

Premiere: 4. Januar.

Herlige hjem
Programleder Birgitte Lund Nakken banker på dører hos mennesker med et lidenskapelig forhold til stilen de har skapt, løsningene de har gjennomført og gjenstandene de har rundt seg. Serien er en reise i Norge, spekket med gode historier, unik design og personlige innfallsvinkler til det som opptar mange: Hvordan bor vi?

Premiere: 5. Januar.

Trinny & Susannah – oppdrag Norge
Verdensstjernene Trinny og Susannah, kjent fra seriene What Not to Wear og Trinny & Susannah Undress kommer i januar til Norge for å utfordre den norske klesstilen. Trinny og Susannah har skrevet flere bøker om mote, og har opptrådt som moteeksperter på The Oprah Winfrey Show og BBC. Nå skal de hjelpe nordmenn med å få en friskere, mer kledelig stil.

Premiere: i slutten av februar.

TV 2

Langt hjemmefra
I serien 'Langt hjemmefra' får seerne sterke, spennende og underholdende historier som gir innblikk i nordmenns liv utenfor Norges grenser. Stedene som besøkes er New York, Dubai og Thailand.

Sønner av Norge
Fire norskamerikanere leter etter en kjæreste fra gamlelandet og TV-seeren får følge de norske frierne når de drar til USA for og bli kjent med den de har skrevet brev til. Programleder er Katarina Flatland.

Premiere: 9. Januar.

Komikameratene
TV 2 har samlet fire norske komikere for å lage et humorshow. De fire komikameratene, nærmere bestemt Tommy Steine, Sturla Berg-Johansen, Rune Andersen og Jonas Kinge Bergland, drar på turné gjennom hele Norge, og på veien skal de sammen utvikle showet.

Premiere: 12. januar

Til Toppen av Norge
I serien følges 14 deltakere som av helt ulike grunner vil ut i naturen. Bare en av dem kan stå igjen som vinneren på det endelige målet: Galdhøpiggen. Deltakerne må samarbeide for å nå målene underveis. Eventyrer Cecilie Skog er turleder.

Premiere: 25. januar

Hver gang vi møtes
Syv av det TV 2 omtaler som landets mest folkekjære artister flytter sammen for å hylle hverandre musikalsk. Det er Anne Grete Preus, Halvdan Sivertsen, Bertine Zetlitz, Jan Eggum, Elvira Nikolaisen, Øystein Dolmen og Vinni tar inn på Hvaler gjestgiveri. Her bor de sammen i åtte dager, og hyller hverandre ved å synge coverversjoner av hverandres største hits. Hvert program er viet én artist, og utspiller seg over en dag. Det er hovedpersonen som bestemmer programmet for dagen, og legger opp til aktiviteter på formiddag og ettermiddag. Under lunsj og middag er det de andre artistene som tar styringen, og de fremfører da hver sin låt av programmets hovedperson.

Premiere: 28. Januar

The Voice – Norges beste stemme
Nok en gang skal TV 2 lete etter en person med vakker sangstemme. I startfasen av programmet får vi se de fire mentorene velge hvert sitt team av talentfulle deltakere, og disse deltakerne får publikum nå anledning til å se live på scenen. Mentorene er Hanne Sørvaag, Sondre Lerche, Magne Furuholmen og Yosef Wolde-Mariam, mens programmet ledes av Øyvind Mund.

Premiere: 27. januar

Skogheim flytter inn
Programleder Kristin Skogheim stikker denne høsten hjem til folk for å bli kjent med dem på hjemmebane. Se hvordan de har det og finne ut hva de driver med og hva som driver dem. Men hun går selvsagt enda lengre, de som tilbyr henne en seng å sove i blir hun hos natten over. De som har åpnet hjemmene sine for Skogheim er Christer Falck, Elisabeth Andreassen, Hans Erik Dyvik Husby , (Hank von helvete), Abid Raja, Åse Kleveland, Vibeke Løkkeberg, Vendela Kirsebom, Erik Thorstvedt, Ronni Le Tekrø og Bjarne Brøndbo.

Premiere: Slutten av februar

Amazing Race
Elleve par sendt på tur ut i verden. Deltakerne både starter og avslutter i Oslo, og vinneren får hele en million kroner i premie. Programleder er Freddy dos Santos.

Premiere: Slutten av mars

NRK
I likhet med TV2 taper hovedkanalen andeler mens NRK2 og NRK3 vokser. Det gjør at NRK totalt sett opplevde en svak vekst i 2011 sammenlignet med 2010.

Statskanalen vil introdusere flere realitykonsepter i tiden som kommer og blant disse er Valdres Teens og Mesternes mester.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken