(SIDE2): Høsten er TV-tid - hva er vel bedre enn å krype under teppet på sofaen og kose seg med favorittserien en mørk kveld?

De største TV-kanalen har mange nyheter og sesongpremierer på programmet - her er noen av seriene Side2 gleder seg til i høst:

TVNorge
«Southland» - premiere på høsten.
Ben McKenzie spiller hovedrollen som politiaspiranten Ben Sherman i denne nye serien på TVNorge. Serien har blitt omtalt i USA som den beste nye serien i 2009 og handler om en politistyrke i Los Angeles.

For krimelskere er alle de sterke spenningsserien tilbake på TVNorge i høst - CSI Miami, CSI New York, Cold Case og Law & Order SVU har premierer i løpet av høsten.

«CSI Miami» - sesongstart 18. august.
David Caruso og Emily Procter er tilbake i sesong sju med spenning fra solkysten i Miami.

«Cold Case» - vises torsdager.
Lilly Rush og teamet fortsetter å etterforske spennende og tunge kriminalsaker som aldri er blitt løst.

«Little Miss Perfect» -premiere onsdag 12. august 20.30.
Dokusåpe om en sju år gamle amerikanske jenter som kjemper om diverse missetitler. Tar for seg fenomenet med missekonkurranser i USA.

«Apprentice - kjendisutgaven» - premiere i løpet av høsten.
Denne gangen er det kjendiser som skal kjempe om en stilling i Donald Trumps rike. Det loves stor dramatikk, mye intriger og krangling blant B- og C-kjendisene i denne utgaven av realityserien.

«The Sarah Connor Cronicles»- premiere i løpet av høsten.
Amerikanske spin-off serie til filmen «Terminator II». Serien følger karakterene Sarah (Lena Headey) og John Connor (Thomas Dekker) etter hendelsene i Terminator II – Dommens dag.

TV3
«Prison Break» - vises torsdager kl. 21.30.
Michael Scofield er tilbake med de siste syv episodene i sesong fire av spenningsserien. Brødrene står overfor sin hittil største utfordring, og med leiemorderen Wyatt i hælene oppdager de at det å bryte seg inn i fengselet er mye vanskeligere enn å bryte seg ut.

«Momma's Boys» - vises onsdager kl. 20.30.
Realityserie som følger en gruppe mødre som skal hjelpe sønnene sine med å finne den perfekte kvinne. Det blir dramatikk og spenning når mødrene og sønnene flytter inn i et hus sammen med en gruppe single kvinner.

«Lipstick Jungle» vises mandager kl. 21.30.
Dramaserie om tre suksessfulle venninner i New York. Serien er basert på en roman av Candace Bushnell, som også står bak «Sex og singelliv». Hadde premiere 3. august, 20 episoder skal vises i høst.

Les mer her:Klar for storbyjungelen, baby?

«The Rachel Zoe project» vises tirsdager kl. 20.30.
Dokusåpe om stjernestylistens hektiske liv der hun tar sin eget firma og egen karriere til nye høyder.

Les også:Superstylist med egen serie

«Ramsay rydder opp USA» - sesongstart torsdag 13. aug. kl. 20.30.
Småhissige Gordon Ramsay tar igjen grep i USA og reiser rundt på restauranter som trenger hjelp med meny, ledelse og interiør.

«The Mentalist» - premiere 19. aug. kl. 21.30.
Krimserie om den synske TV-kjendisen Patrick Jane som hjelper politiet med å oppklare forbrytelser. Han bruker sine velutviklede observasjonsevner til å løse vanskelige mordsaker og avsløre de skyldige.

«Akutten» – sesongstart 7. sep. kl. 21.30.
Sykehusserien er tilbake med de siste episodene fra sesong 15. Livet for legene ved Chicagos County General Hospital er hektisk, og de ansatte har nok å henge fingrene i.

«L Word» – sesongpremiere tirsdag 8. sep. kl. 22.30.
Dramaserie om en lesbisk venninnegjengen fra Los Angeles. En splitter ny sesong er tilbake med langt mer drama enn i foregående sesonger.

«Royal Pains» – premiere onsdag 9. sep. kl. 22.30.
Dramakomedie om Hank Lawson, spilt av Mark Feuerstein. Lawson har en lovende karriere foran seg som lege i New York. Men da et av sykehusets styremedlemmer dør mens Hank er på vakt, får han sparken. Hank får livet på fote igjen ved å bli The Hamptons-sosietetens mest etterspurte lege.

«Life» - sesongstart torsdag 10. sep. kl. 22.30.
Dramaserie om politimannen Charlie Crews som blir benådet etter 12 år i fengsel for et trippeldrap hans advokat endelig får bevist at han ikke har begått. Serien følger livet til Crews i en ny hverdag tilbake i jobb.

TV 2
«Grey´s Anatomy» - tirsdag 1. september kl. 21.40.
Endelig er legene på Seattle Grace Hospital tilbake med nye episoder i det som er sesong fem i serien. Merediths forhold til McDreamy, til søsteren og til alle vennene på sykehuset skaper igjen drama, krangler og nye intriger.

«Irene Huss» - premierestart i løpet av høsten.
Svensk thrillerserie om etterforskeren Irene Huss. Handlingen finner sted i Göteborg der Huss sjonglere jobben som kriminaletterforsker og familieliv. Hun er mor til tvillingjenter, har EM-tittel i kampsport og hun er gift er en suksessfull kokk. Huss kommer borti alt fra seriemordere til psykotiske tenåringer i sin hverdag.

«Dollhouse»- premierestart i løpet av høsten.
Amerikansk sci-fi serie om en mystisk gruppe mennesker som blir kalt «Dolls» - disse menneskene uten minne som har blitt en slags dukker som kan tilegne seg nye personligheter og evner. Historien spinner rundt hovedrollen, en kvinne med navn Echo (spilt av Eliza Dushku).

«The Cleaner» vises torsdager.
Benjamin Bratt har hovedrollen som en eksnarkoman som tar i bruk kontroversielle metoder for å redde andre med et avhengighetsproblem.

En ny sesong av krimserien Wallander, og den amerikanske musikal/tenåringsserien «Glee» kommer også på TV 2 i høst.

TV2 Zebra
«Boston Legal» - vises torsdager kl. 21.30.
Advokatserien om firmaet Crane, Poole & Schmidt fortsetter med ny sesong i høst.

«Life on mars» - vises lørdager kl. 22.
Spenningserie om drapsetterforsker Sam Tyler påkjørt av en bil. Når han kommer til bevissthet igjen, er alt forandret. Årstallet er ikke lenger 2007, men 1973.

NRK
«Tudors» - vises fredager kl. 23.15.
Den britiske dramaserien med Jonathan Rhys Meyers i rollen som kong Henrik den åttende er tilbake med sesong to. En rå og ganske så sexy serie om blodig engelsk historie.

NRK2
«Batteries not included» - premiere mandag 31. august kl. 21.25.
John Cleese er programleder i programmet for seg ulike tekniske finesser, dingser og duppeditter. Programmet har et roterende panel med kjente, britiske tv-fjes som tester ut tingene, samtidig som de tar med sin egne favoritter blant tekniske duppeditter for å diskutere disse.

NRK3:
«Skins» - sesongstart onsdag 19. aug. kl. 20.40.
Britisk kult-tenåringsserie der handlingen er lagt til en britisk by hvor festglad ungdomsgjeng følges.

«True blood» - premiere torsdag 1.okt. kl. 22.30.
Amerikansk dramaserie produsert av HBO og manusforfatter Alan Ball. Serien handler om sameksistens mellom mennesker og vampyrer i den fiksjonelle småbyen Bon Temps i Louisiana. Flere kvinner blir funnet drept på mystisk vis.

«Life on mars» - tirsdag 18. aug. kl. 21.25.
Sesong to av den britiske originalutgaven av serien om politimannen Sam som forsvinner tilbake til året 1973 der han igjen jobber som politietterforsker. Ingenting er som det var i 2006...

«Chop shop: London Garage» - premiere 24. aug. kl. 20.00.
Britisk serie om den indiske bydelen av London. Handlingen foregår i en bilverksted der gamle vrak blir forvandlet til stilige, oppgraderte biler.

«The Conspiracy Files» - premiere mandag 24. aug. kl. 20.10.
Spenningsserie som etterforsker utbredte konspirasjonsteorier med et åpent blikk, gransker selvmotsigelsene og hullene i de offisielle oppgjørene, og beviser et alternativt bilde av hva som egentlig skjedde. En overflod av ulike teorier florerer i kjølvannet av nesten alle globale ulykker, og serien presenterer et analytisk motstykke hvor ingenting tas foregitt.

«Dawn Get her man» og «Dawn Goes Lesbian» - premiere 27. aug. kl. 21.30.
Journalisten og tv-reporter Dawn Porter søker etter sannheten om dating.

I den første serien har hun ikke vært i en seriøst forhold på over fire år og begynner å tvile på om hun noensinne kommer til å møte den rette. Gjennom en rekke tester skal hun finne mannen som fyller alle hennes ønsker om hvilke egenskaper hun mener sin bedre halvdel skal ha.

I serie nummer to tester Dawn grenser. Hun flytter inn et lesbisk bokollektiv i Soho og begynner å jobbe i en travel, lesbisk bar. Gjennom intervju med eksperter på kvinners seksualitet og andre vitenskapelige undersøkelser kommer hun fram til mange, overraskende resultater.

FEM:
«Tori & Dean» - sesongpremiere i høst.
Realityserie om Tori Spelling, ektemannen Dean og deres to barn.

«Ungkarskvinnen»vises mandager kl. 22.00.
Nå er sesong fem av «Ungkarskvinnen» i gang igjen med en av jentene som ble dumpet i forrige runde av «Ungkaren», og det er Jillian Harris som skal finne lykken.

Les også:Dumpet av ungkaren

«Jon & Kate + 8» vises mandager kl. 20.30.
Livet til Jon og Kate Gosselin byr på stadig nye utfordringer med åtte barn i huset.

Les også:Gosselins tilbake tross skilsmisse

Kanalen fortsetter også med paranormal torsdag med følgende serier: «Sixth Sense, «Psychic Investigators», «Lisa Williams» og«Most Haunted».

Kilder: NRK, TVNorge, TV 2 og TV3