Gå til sidens hovedinnhold

Ny Blystad-suksess

Nå er det lillebror Wilhelm Blystad sin tur til å begeistre.

Les NA24 på mobil

Storebror Arne Blystad har hatt stor suksess med sine siste offshoresatsinger. Songa Offshore er blitt trygt plassert på Oslo Børs, mens Songa Drilling allerede er solgt til det britiske Abbot Group.

NA24- din næringslivsavis

Offshore.no skriver torsdag at Wilhelm Blystads nye milliardprosjekt er blitt godt mottatt av internasjonale aktører. Det er selskapet MPF, Multi Purpose Floater, som har blitt presentert for det internasjonale markedet.

- Vi har nylig presentert prosjektet i USA, Mexico og Brasil, og responsen var overstrømmende, sier Tore Nedregaard,Konsernsjef i MPF systemet til Offshore.no.

Goliat
Blystads konsept er dessuten aktuell Goliat-utbyggingen i Barentshavet. Det er det italienske oljeselskapet som skal stå for feltutbyggingsprosjekt i Barentshavet. MPF skal ha vært gjennom en prekvalifiseringsrunde i Eni.

Eni skal ikke etter det Offshore.no erfarer ha bestemt feltutbyggingskonseptet ennå, og det begynner å haste hvis selskapet skal nå egne målsettinger om å være på plass innen 2010. Ifølge Eni skal konseptvalget foretas neste år, mens det tidligst vil foreligge en plan for utbygging og drift, PUD, ved årsskiftet 2007-2008, skriver Offshore.no.

4 milliarder
MPF har en EPC kontrakt med spanske Dragados for bygging av den første enheten, og alle de tidskritiske kontraktene har blitt tildelt. Blant annet er det Aker MH som skal levere borepakken.

I nærmeste fremtid skal det også tildeles en kontrakt for levering av boligkvarteret til den første enheten, og det skal være tre konkurrenter om denne.

Ifølge Nedregaard, kan skroget bli bygget i Spania eller Østen, men sammenstillingen er planlagt gjennomført i Spania. Prislappen havner nær 4 milliarder kroner, skriver Offshore.no

Les mer på Offshore.no

Ser stort potensial for Blystad-konsept

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken