Gå til sidens hovedinnhold

Ny finte mot Telenor

Russiske Alfa Group besørger nye forstyrrelser på linjen til Telenor i Ukraina.

Kampen mellom den mektige russiske finansmannen Mikhail Friedman og Telenor om de to mobilselskapene Vimpelcom og Kyivstar tar stadig nye vendinger.

NA24 - din næringslivsavis

Det siste er i følge Telenor at Friedmans Alfa Group gjennom datterselskapet Altima har stoppet revisjonen av det ukrainske mobilselskapet Kyivstars 2006-tall.

Avgjort i retten
Det er klart etter at Alfa fikk en rettsavgjørelse i Ukraina mandag som forlenget forføyninger som forbyr Ernst & Young å gjennomføre revisjon av 2006-regnskapene til Ukrainas ledende mobiloperatør Kyivstar. Telenor eier 57 prosent av selskapet og Alfa resten gjennom selskapet Storm.

Storm hevder at Kyivstar ikke hadde nødvendig styregodkjenning da de inngikk en revisjonsavtale med Ernst & Young.

Boikott
Det har ifølge Telenor ikke vært mulig å få slik styregodkjenning fordi Storm de to siste årene har boikottet Kyivstars styremøter og generalforsamlinger og derved hindret at slike møter er holdt. En rettslig høring i Kyiv City Commercial Court ble mandag utsatt uten at partene ble hørt, og ingen ny høringsdato er satt.

- Søksmålet er i seg selv absurd. Alfa nekter fortsatt å møte i styremøter og general-forsamlinger. Nå har Alfa gått til rettslige angrep på Kyivstar på basis av en situasjon Alfa selv har skapt, sier konserndirektør og leder for Telenors virksomheter i Sentral- og Øst-Europa, Jan Edvard Thygesen, i en kommentar.

-Telenor vil ikke finne seg i slike triks og stoler på at myndighetene og høyere rettsinstanser i Ukraina griper inn for å stanse disse krenkelsene. Telenor føler seg sikre på at ledelsen i Kyivstar vil ta nødvendige skritt for å sikre fortsatt revisjon av selskapet, sier Thygesen videre.

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag