Gå til sidens hovedinnhold

Ny forsinkelse for Noreco

Dårlig vær sørger for at det tar lengre tid å starte opp nedstengt produksjon.

Noreco og de øvrige partnerne på feltene rundt Siri-området i Danmark feltet venter nå at produksjonen vil starte opp igjen i januar. Det er dog avhengig av gode værforhold.

Produksjonen fra feltene Siri, Nini og Cecilie har vært stengt siden 31. august 2009 på grunn av sprekkdannelser på en tank på Siri-plattformen. Bortfallet av produksjonen vil påvirke Norecos produksjon i 2009 negativt. Selskapet opplyser at de ikke venter at nedstengningen vil ha negativ innvirkning på reservene til feltene eller reservoarene.

- Operatøren DONG Energy er nå i ferd med og å installere midlertidig løsning i form av en metallramme for å stabilisere tanken og gjenoppta produksjon inntil en permanent løsning er på plass. Installasjonen har kommet langt, men dårlige værforhold i Nordsjøen har ført til at arbeidet har blitt forsinket. Operatøren DONG Energy og Noreco forventer å gjenoppta produksjonen fra feltene i Siri-området i januar 2010 avhengig av gode værforhold, skriver selskapet.

Kort tid etter at Siri-plattformen er tilbake i produksjon, vil Nini Øst være klar til å starte produksjon. Feltet er nå ferdig utbygd med tre nye brønner. etter at

- Dette vil øke den samlede produksjonen fra området betydelig. Nini Øst er utbygget som en satellitt til Siri-feltet med en ny ubemannet plattform cirka 40 kilometer fra Siri, skriver Noreco.

Nå kan det også vanke forsikringsutbetalinger. Oljeselskapets forsikringsordninger vil dekke bortfall av produksjonstap etter 60 dager.

- Gitt at det er funnet å være dekning under forsikringen, så vil Noreco for enhver periode som resulterer i produksjonstap i mer enn 60 dager motta en forsikringsutbetaling på 50 dollar per fat råolje som ikke ble produsert. Videre vil også kostnader forbundet med tiltak for å begrense skadeomfanget av produksjonstapet, slik som midlertidige/foreløpige tiltak for å gjenoppta produksjonen være dekket av forsikringen. Forsikringskravet er under gjennomgåelse av takstmann. Selv om Noreco mener at det er dekning i forsikringen, er det på det nåværende tidspunkt for tidlig å trekke noen endelig konklusjoner før undersøkelsene om årsaken til skaden har blitt ferdigstilt, skriver Noreco.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken