Gå til sidens hovedinnhold

Ny fredagsdronning?

Fredagskongens abdikasjon åpner veien for nye tryner i gullrekka. Hvem mener du bør ta over?

Anne Sandvik Lindmo (37) seiler allerede opp som en av de absolutte favorittene til å ta over etter fredagskongen Fredrik Skavlan.

NA24 - din næringslivsavis

Tirsdag ble det kjent at Fredrik Skavlan synger på siste verset som Skandinavias ukronede talkshow-konge.

Siste program i det historisk populære, ni år gamle fredagsshowet går av stabelen 27. april – og spørsmålet melder seg umiddelbart:

Hvem skal ta over?

Det vil si: spørsmålet har lenge vært stilt – i minst et år allerede. Og mange har gitt Anne Sandvik Lindmo til svar.

Hva mener du? Stem på arvtageren i undersøkelsen til høyre.

Journalistenes favoritt
Store Studio-vertinnen er journalistenes egen storfavoritt.

I 2004 mottok Anne Sandvik Lindmo hun Riksmålforbundets lytterpris for fremragende språkbruk og språkbevissthet. Samme år ble hun tildelt Arne Hestenes' journalistpris, og i fjor vant hun Gullruten som beste kvinnelige programleder.

- Det er ikke så mange priser igjen, og blant journalistene spør man seg hva Anne Lindmo nå skal gjøre. Kan hun ta over etter Skavlan? spurte Magasinet-portrettør Thomas Holst-Hansen i mai i fjor.

Overrasket
TV 2s programdirektør Nils Ketil Andresen ble overrasket over at Skavlan skulle tas av plaktaten.

- Nei, jeg må jo si at det er litt overraskende, men han ville vel gi seg mens han var på topp, sier Andresen til NA24 Propaganda.

TV 2-sjef Kåre Valebrokk har tidligere uttalt til NA24 Propaganda at TV 2 vil å ta opp kampen om helgene med NRK, og det har lenge foregått en slags «seerkrig» mellom de to kanalene på fredagskvelden. Nå som «gullrekka» på NRK blir betraktelig redusert, byr det på en gyllen mulighet for TV 2.

Andresen nekter likevel for at de har noen videre planer om hvordan de nå skal «kapre» NRK-seerne.

- Nei, vi må jo bare fortsette med det vi gjør og lage gode og underholdende programmer, sier han.

Heller ikke TVNorge eller TV3 har lagt noen nye planer for fredagskveldene som følge av at Skavlan nå gir seg.

- Vi har jo i flere år satset på film på fredagene, og om vi gjør noe nytt i forhold til det nå er litt tidlig å si. Men det er jo klart at «Skavlan» har forsynt seg godt med seerne de siste årene og at dette til en viss grad nå åpner for andre kanaler. Likevel har NRK helt sikkert veldig sterke kort på hånden når det kommer til å holde på tv-seerne, sier Jens Petter Gjelseth, informasjonsdirektør i TVNorge, til NA24 Propaganda.

Også Glenn Støldal, informasjonssjef i TV3, avkrefter at de har lagt noe planer.

- Nei, dette skjedde jo nettopp, men det har jo alltid vært stor kamp om fredagskveldene og jeg tror nok at NRK kommer til å komme opp med noen veldig gode alternativer til «Skavlan», sier han.

Vil ha Anne
Tirsdag rykket Dagbladet.nos kulturkommentator Unn Conradi Andersen ut og krevde at Anne Sandvik Lindmo tar over fredagskvelden.

- Hun er trygg, hun har utstråling og hun er smart. Hun får gjestene sine til å slappe av. Hun er flink til å skape dynamikk og gode samtaler. Men minst like viktig: Hun vil aktivisere et nytt type nettverk. Flere kvinner vil slippe til, andre tema vil bli berørt, skrev Conradi Andersen.