Stål Talsnes er torsdag ansatt som nyhetsredaktør i TV 2, melder fjernsynskanalen i en pressemelding.

Talsnes vil i sin nye jobb få det redaksjonelle ansvaret for nyhetsredaksjonene i Bergen og Oslo, i tillegg til utenriksredaksjonen, Magasinet og TV 2s lokalkontorer.

Talsnes sier i pressemeldnigen at han går til oppgaven med skrekkblandet fryd.

- Jeg vet at jeg kommer til en høyst oppegående nyhetsorganisasjon, med svært mange dyktige nyhetsfolk. Det er både en stor jobb og en stor utfordring, som jeg har all mulig respekt for. Utfordringen blir i stadig større grad å kunne prege nyhetsbildet, sier Talsnes.

Sjefredaktør Kåre Valebrokk er svært godt fornøyd med ansettelsen.

- Jeg tror dette er en meget klok ansettelse. Talsnes har lang erfaring fra riksmedier, har et stor bredde og et stort kunnskapsforråd. Jeg er overbevist om at han vil fungere svært godt i den nye stillingen, sier Valebrokk.

- Hvilke utfordringer ser du for deg for den nyansatte nyhetsredaktøren?

- Vi har en velfungerende nyhetsorganisasjon fra før, men Stål får en kraftig utfordring med å løfte nyhetsområdet ytterligere. Den nye nyhetsredaktøren får utelukkende fokus på å tenke nyheter, og det håper vi blir en lykkelig ordning som fører til at Nyhetene blir enda bedre.

Valebrokk beskriver prosessen i forkant av ansettelsen som «svært grundig».

- Sammen med nyhetsdirektør Kjell Øvre Helland og konserdirektør Rune Indrøy har vi vurdert både interne og eksterne kandidater nøye, og veid mange kandidater opp mot hverandre. Det har tatt litt tid å få en kandidat på plass i jobben, men jeg er overbevist om at vi nå sitter med rett person på rett plass, sier Valebrokk.

Talsnes starter i jobben første august i år.

Stål Talsnes(f. 1960) startet sin karriere som journalist i Arbeidets Rett på Tynset (1983-85). Han er utdannet journalist fra Journalisthøgskolen i Oslo (1985-87). Talsnes har jobbet som politisk journalist ved A-pressens Oslo-redaksjon (1987-88) og som politisk journalist i VG (1988-1995). Talsnes har jobbet i TV 2 siden 1995, både som reporter, programleder, prosjektleder og redaksjonsleder. Han har vært programleder for blant annet Absolutt underholdning, Magasinet og Lørdagskommisjonen. Stål har i år ledet arbeidet med TV 2s dekning foran høstens stortingsvalg, og er allerede på mandag klar med første program i serien ”Sommerpraten”, der han intervjuer norske partiledere og kjente politiske profiler.