Gå til sidens hovedinnhold

Ny rekord for SAS

41,1 millioner passasjerer fløy med SAS i fjor. Det er ny rekord.

2007 ble et turbulent år for SAS-konsernet, med både flyuhell og flere streiker.

NA24 - din næringslivsavis

Likevel kan konsernet melde om både passasjervekst i desember og for hele fjoråret. 2,7 millioner passasjerer fløy med SAS-konsernets flyselskaper i desember. Det er 0,3 prosent flere enn i samme måned året før.

Ny rekord
Hele året under ett økte antall passasjerer med 5,2 prosent til 41,1 millioner, som er ny rekord. Trafikken, målt i RPK økte med 2,9 prosent, opplyser SAS.

Som følge av at Q400 ble erstattet med større fly ble setekapasiteten høyere enn planlagt, og dette påvirket kabinfaktoren i desember. Kabinfaktoren gikk ned 0,3 prosentenheter til 65,8 prosent, men var positiv for SAS International, SAS Norge, Widerøe, airBaltic og Spanair, opplyser selskapet.

- Fortsatt utfordrende
- Trafikken og yielden fortsatte å utvikle seg positivt også i desember. Tilveksten skyldes først og fremst en god markedsutvikling og nye, kommersielle tiltak. Utviklingen er gledelig, men fortsatt er det usikkerhet knyttet til den fremtidige styrken i tilveksten samt konkurransesituasjonen fremover. De høye drivstoffprisene er også en økende utfordring, sier administrerende direktør og konsernsjef Mats Jansson.

Oppgang i Norge
SAS Norge transporterte 633.600 passasjerer på sitt ordinære rutenett i desember 2007, en oppgang på 1,0 prosent i forhold til samme måned året før.

Uttrykt i betalte passasjerkilometer økte trafikken 1,9 prosent, mens kapasiteten var 2,5 prosent lavere enn i desember året før. Den gjennomsnittlige kabinfaktoren for måneden gikk dermed opp 2,8 prosentpoeng til 64,9 prosent.

Inklusive charter fløy SAS Norge 654.100 passasjerer i årets siste måned i fjor. For 2007 som helhet kunne selskapet notere i alt 10.208.400 passasjerer, en økning på 2,3 prosent sammenlignet med 2006.

- Gjennom hele 2007 har vi måned for måned klart å øke kabinfaktoren sammenlignet med året før. En høyere utnyttelsesgrad og fullere fly er positivt for miljøet, sier administrerende direktør Ola H. Strand i en kommentar.

Reklame

Nå er det salg på våre grillfavoritter