Gå til sidens hovedinnhold

Ny runde med skattejakt

Usannsynlig, men underholdende skattejakt fra Cage & co.

National Treasure: Book of Secrets – USA 2007. Regi: Jon Turteltaub. Med: Nicolas Cage, Helen Mirren, Ed Harris, Justin Bartha, Diane Kruger, Jon Voight, Harvey Keitel, Alicia Coppola og Joel Gretsch.

Aldersgrense: 11 år.

Det spares ikke på effektene i filmene til produsentgiganten Jerry Bruckheimer. Det er da også hovedårsaken til at film nummer to i rekken, «National Treasure: Book of Secrets», fungerer godt på kino.

Det går i et forrykende tempo og vi hopper enkelt fra den ene destinasjonen til den andre. I tillegg til kjappe klipp har skattejegeren Ben Gates snakketøyet i orden. Ikke bare har han alltid en replikk klar, han trenger ikke mange spor for å finne neste løsning i skattejakten.

Nicolas Cage er i denne sammenheng en mer troverdig actionhelt enn hva han tidligere har rotet seg borti. Mannen ser jo ut som en overengasjert forsker som alltid er på jakt etter den store skatten.

«Book of Secrets» er da også en salig blanding av historie og eventyr. Her får mange konspirasjonsteorier fritt spillerom og tilfeldighetene redder alltid dagen. Samtidig greier filmen på beste måte å fortelle om en ny skattejakt. Masse informasjon kastes ut, men det er allikevel enkelt å følge med på jakten.

Et nytt moment har de også fått med seg. «Denne gangen er det personlig» for Ben Gates, mye på grunn av en savnet side fra John Wilkes Booths dagbok dukker opp i offentligheten. Her viser det seg at Bens tippoldefar er innblandet i attentatet på Abraham Lincolns. Bestemt på å bevise sin forfaders uskyld kaster skattejegeren seg ut i kjede av koder og spor som knyttes opp til denne mørke delen av USA sin historie.

Hemmeligheter er ingen sak for familien Gates og deres hjelpere, men i disse terrortider blir enkelte deler av handlingen bare patetisk og irriterende usannsynlig. Men et litt stykke eventyr er det fortsatt.

Se traileren her:

204843

Les flere filmanmeldelser her.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem