Gå til sidens hovedinnhold

Ny sjef i Tandberg Data

Gudmundur Einarsson fant erstatter i egne rekker.

Tandberg Data har funnet ny konsernsjef. Aksjonæropprøret med bilbrødrene Nerland i spissen ønsket et nytt styre og fikk gjennomslag for sine krav. Resultatet var at tidligere konsernsjef Gudmundur Einarsson ble valgt som ny styreleder. I tillegg ble det store utskiftninger i resten av styret.

NA24 - din næringslivsavis

Det samme skjedde i toppledelsen. Administrerende direktør Per Kristian Jacobsen sa opp stillingen og fikk følge av finansdirektøren ut døren.

Intern rekruttert
Nå har Tandberg Data gått i egne rekker for å hente ny konsernsjef. Valget falt på Pat Clarke som har hatt en ledende stilling i IT-selskapet siden 2006.

- En lang periode med negative resultatet har sammen med svak operasjonell utvikling i mange måneder skapt en situasjon som krever umiddelbare tiltak for å korrigere og forbedre opptreden, sier den ny utnevnte konsernsjefen.

Pat Clarke lang erfaring selv om han bare er 42 år gammel. Han har jobbet med ulike lagringssystemer i 15 år.

- Clark har en sterk merittliste med betydelige årlig vekst over flere år. Jeg er trygg på at hans forretnings skarpsindighet og lederskap vil være viktig for å gjenvinne lønnsomhet i Tandberg Data, sier den ferske styrelederen Gudmundur Einarsson i en pressemelding.

Legger slagplan
Sammen med det nye styret skal den nye konsernsjefen legge frem en kortsiktig handlingsplan. Denne vil fremheve kostnadsreduksjoner som vil bli gjennomført og planen skal også prioritere mulighetene for å forbedre den finansielle posisjonen.

Selskapet har også bestemt seg for at fremleggelsen av resultatet etter fjerde kvartal blir utsatt til siste dag i februar.

Reklame

I dag: Knalltilbud på populære turbukser