Gå til sidens hovedinnhold

Ny stemme

For de fleste er Camilla Susann Haug et nytt navn og nå debuterer hun med «Noen ganger blått». Det er en vokalist som henter impulser i alt fra jazz til viser og romansesang vi møter på.

Camilla Susann Haug

Noen ganger blått

Kirkelig Kulturverksted/Musikkoperatørene

Camilla Susann Haug er født og oppvokst i Mo i Rana, men har nå gjort Oslo til sin base. Etter mange år med klassiske sangstudier ved Musikkhøgskolen, skifta Haug mot slutten av 90-tallet musikalsk retning. Hun begynte å skrive eget materiale og fikk både behov for og et ønske om å uttrykke seg på et annet vis. Det klassiske sangidealet blei ei slags musikalsk tvangstrøye og viser og jazz åpna opp nye dører.

Slik Camilla Susann Haug framstår nå, har hun tatt med seg elementer fra romsansetradisjonen inn i sin nye verden. Hun synger nydelig med en diksjon som er av det sjeldne slaget, men der ligger også det store ankepunktet: Det hele kan lett bli for vakkert og for enstonig.

Haug har stort sett skrevet de fleste melodiene sjøl – enten til egne tekster eller til dikt av Karin Boye, Inger Hagerup, Stein Mehren eller Terje Johanssen. Ballet blir avslutta av Bjørnstjerne Bjørnsons ”Holder du af mig” – som man vil skjønne så er det et aldri så lite spenn her!

Med seg har Haug et ypperlig tonefølge i Helge Lien Trio – det vil si Lien på piano, Frode Berg på bass og Knut Aalefjær på trommer. Det betyr at vi får hilse på en av de beste jazzpianotrioene uansett geografisk tilhørighet og de kler Haug på et ypperlig vis.

«Noen ganger blått» er et lovende førstemøte med ei ny stemme. Camilla Susann Haug har utvilsomt mye å fare med – neste gang håper jeg hun tar større sjanser og gir seg sjøl mer motstand.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai