Gå til sidens hovedinnhold

Ny taktikk

LUNSJ BJERKE: Per Ludvig Nilsen har to sterke kort på hånden.

Det har blitt to seire av tre mulige så langt for femåringen Harlan Ås. Sist var han kun slått av Cheela Bi, noe som er fullt godkjent. Dessuten skifter Årsjängstreneren taktikk i dag.

8 Harlan Ås (V5-3) er bedagelig og gjør ikke mer enn han må, så tet var ingen lykkeposisjon sist. Det var dog ingen dårlig hest han tapte for, så hesten gjorde likevel en ok innsats. Denne gangen kjører vi bakfra igjen og setter på et par draskylapper, det tror jeg vil fungere bra på ham. Kapasiteten er stor og stammen er topp, men hesten har plundret mye med bentøyet og slitt med å komme i orden. Nå har han gått noen løp og helsa ser bra ut, så jeg håper han skal ha en del å hente etter hvert. Han er en allrounder og hemmes ikke av sprint selv om han er litt lat underveis. Vi lar de andre kjøre fra seg litt før vi kaster loss. Mot billigere motstand, skal vallaken ha en finfin sjanse til å vinne, mener Nilsen.

Nå også bakfra
11 Sol Vita (V5-5) er kjent som en startkatapult, men sist beviste hoppa at hun også kan gå bakfra.

-Vi har lagt om treningen litt på Sol vita og det ser ut til å hatt positiv effekt i løpene. Tidligere var hun dumstri i rygg og kunne ikke gå bakfra. Resultatet ble mange tunge løp for hennes del og dertil svake resultater. Når hun nå får en blåser på banen to dager før løp, har det roet henne betraktelig ned og sist gikk hun veldig fint til sølv selv om hun gikk de siste 600 meterne i rygg. Hun var mye mer regulerbar og hvis hun oppfører seg slik i dag, håper jeg på en fin plassering og kanskje blant de tre med litt klaff på veien, uttaler Per Ludvig Nilsen.

I går var det nødvendig med pigger i skoa, men Lill Adolf beviste at det gikk an å kjøre barbent fremme. Det kommer Per Ludvig også til å gjøre med Harlan Ås og Sol Vita i dag. - Pigger bak er ikke noe problem siden begge gikk med det sist, forsikrer manges bankerkusk foran dagens lunsjomgang

Kilde: Rikstoto.no

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021