Gå til sidens hovedinnhold

Ny toppsjef i NTF

Niels Røine er ansatt som ny administrerende direktør i Norsk Toppfotball. Samtidig blir Jo Bergsvand ny sportsdirektør.

Røine kommer fra stillingen som konserndirektør i Norsk Aller og har før det 15 års ledererfaring fra ulike redaksjonelle og administrative stillinger i Schibsted og VG.

Førstevalg

- Hans bakgrunn sikrer at vi har fått en leder som både forstår den sportslige og den kommersielle dimensjonen ved NTFs virksomhet. I tillegg har han lang ledererfaring, sier styreleder i NTF Ernst Ravnaas om mannen som var førstevalget til jobben.

- Jeg ønsker at NTF skal være påggående, kompetente og er løsningsorienterte. Norsk Toppfotball skal inneha spisskompetanse og erfaringsgrunnlag som kan bidra aggressivt til å bedre norsk toppfotball sportslig, organisatorisk og økonomisk, sier påtroppende direktør Niels Røine.

- Må utvikle oss

Fra utsiden har han fulgt debatten om nivået på norsk fotball med interesse.

- For det første er det resultatene internasjonalt som teller, ikke synsing. Faktum er at vi ikke har helt fått svar ennå denne høsten hvilket nivå vi ligger på. Vi skal igjennom EM-kvalifiseringen og klubbene har kamper i UEFA-cupen og Rosenborg i Champions League. Tapet til Lillestrøm var dog flaut og alarmerende. Men kvalifiserer vi oss til EM og Rosenborg leverer gode kamper i Champions League så står det slett ikke så dårlig til, påpeker Røine.

- På den annen side er dette beste scenario. Mitt inntrykk per i dag er nok at vi har stagnert sportslig de siste årene, vi må utvikle oss videre, sier han, og utdyper:

- Ja, det er jo signaler som tyder på det, men vi er fortsatt svært godt forspent med spisskompetanse. Jeg tror vi må ha en ganske omfattende prosess for å strigle hva vi skal være best på i norske toppklubber og landslag. Og det handler lite om spillestil!

Se til utlandet

Røine er opptatt av at norsk fotball hever blikket mer.

- Vi må samle andre lands synspunkter og måter å gjøre ting på, men ha evnen til å sette det i en norsk sammenheng. Vi må søke innover i norsk toppfotballs egen organisasjon. Samle og systematisere innspillene og meningene – mikse det med andre vi kan lære av og komme ut med noe i den andre enden som vi har tro på. Vi bør skape et spillerutviklingskonsept i Norge som får frem toppspillere.

- Hva er mest positivt med norsk toppfotball?

- Vi har tatt sjumilssteg økonomisk og satt publikum i fokus! TV-avtalen har hjulpet til, men også hvordan TV2 produserer og har laget dette de to siste sesongene har økt toppfotballens omdømme som god underholdning og stedet der ting skjer, mener Røine, som likevel mener fotballen må tørre å tenke større, være mer opptatt av helhetlig og langsiktighet.

Nyopprettet stilling

Jo Bergsvand er ansatt som sportsdirektør - en nyopprettet stilling. Han er tidligere styremedlem i NTF, og var leder av elitestyret i Vålerenga - klubben han også har spilt over 100 A-kamper for.

- Jeg har takket ja til denne stillingen med den overbevisning om at dette er en av de mest interessante jobbene i norsk fotball, sier Bergsvand som trolig begynner i november.

- Sportsdirektøren kan være en støttespiller for NFF og en koordinator mellom toppklubbene, NTF og NFF. Vi trenger sentralt i NTF en person som har ansvaret for å sikre at toppklubbenes interesser i de mange løpende enkeltsaker blir håndtert på en hensiktsmessig måte, sier Ravnaas.

Fra før er Svein Graff ansatt som mediedirektør, mens Boye Skistad går over i rollen som administrasjonssjef. Iren Brynhildsen er markedssjef, og Siv Frønsdal Haga adm.koordinator.