(SIDE2): «Hvilken norsk kjendis ville du helst spist middag med?» var spørsmålet 1107 nordmenn over 18 år fikk i februar.

Resultatet viser hvis vi skulle på date og middag med en mannlig kjendis, ville valget falt på alpinist Aksel Lund Svindal eller forfatter Jo Nesbø. Blant kjendiskvinner kunne vi tenke oss et måltid med komiker Else Kåss Furuseth eller statsminister Ena Solberg.

Furuseth var denne uken gjest på NRKs «Trygdekontoret», og snakket åpent om temaene psykisk helse og selvmord.

Mest glad i middag

Det er YouGov som står bak spørreundersøkelsen på oppdrag for Nestlè. Bakgrunnen var å finne mer ut om folks vaner og forventninger når det gjelder mat og helse.

Resultatet viser ikke bare hvilken kjendis vi vil spise med, men også når vi foretrekker å spise og hva. For eksempel er middag vårt favorittmåltid. Henholdsvis 65 og 74 prosent av de spurte kvinner og menn, oppgir at middagen er måltidet de ser mest fram til.

Ikke overraskende er det biff som er foretrukket blant gutta på spørsmål om hvilket kjøtt de foretrekker, som inkludrer fisk, kylling, svin, storfe og lam. 25 prosent svarer at storfe er deres favoritt. 29 prosent av kvinner opplyser at de helst vil ha kylling og fisk.

Så, skulle du dratt på middag med Svindal, ville du kanskje gitt best inntrykk ved å booke bord på en biffrestaurant. Furuseth ville angivelig blitt mest imponert over et godt fiskemåltid. Eller kylling.

KJENDISMENN VI HELST VIL SPISE MED: (De spurte fikk velge mellom 20 ulike kjendiser innenfor hvert kjønn)

1. Aksel Lund Svindal
2. Jo Nesbø
3. Jens Stoltenberg
4. Petter Northug
5. Thorvald Stoltenberg
6. Abid Raja
7. Petter Stordalen
8. Christian Ringnes
9. Bjarne Brøndbo
10. Jon Almaas

KJENDISKVINNER VI HELST VIL SPISE MED:

1. Else Kåss Furuseth
2. Erna Solberg
3. Therese Johaug
4. Dronning Sonja
5. Siv Jensen
6. Live Nelvik
7. Gro Harlem Brundtland
8. Jenny Skavlan
9. Liv Ullmann
10. Tone Damli Aaberge