Gå til sidens hovedinnhold

Nybakte fedre sliter med sexlysten

Mange pappaer føler seg utslitt.

(SIDE2): Kvinner som nettopp har født barn er kanskje urolige for hvordan sexlivet vil bli etter fødselen, men ifølge ny forskning gjelder det samme for gutta.

Sliten
Det er ikke nødvendigvis eventuelle fysiske plager etter fødselen som gjør at sexlivet daler den første tiden etter en fødsel.

Stress og trøtthet blir sett på som de mest avgjørende faktorene, og dette gjelder for både mamma og pappa.

Amerikanske forskere har sett på og vurdert oppførselen til en større gruppe nybakte fedre i alderen 19 - 54 år samt intervjuet dem med spørreskjema.

82 prosent av deltakerne opplyste at de hadde sex med sin partner innen tre måneder etter fødselen. Den lengste perioden med sextørke som ble registrert var to år.

Faktorer som påvirket sengeaktiviteten var mangel på tid og generelt mindre sexlyst. Babyens sovevaner, at man ikke følte seg bra nok for partneren og tretthet ble også nevnt.

- Noen menn føler seg utslitt. De er ofte trøtte fordi de våkner flere ganger om natta og kan føle at de ikke får hvilt seg nok etter jobb fordi man da ønsker å tilbringe tid sammen med familien, sier jordmor Zita West til Daily Mail.

Viktig med tålmodighet
Hun mener at forskningsresultatene beviser at det gjerne tar litt lenger tid å komme tilbake til den normale hverdagen enn det parene forventer.

- Det er blitt gjort veldig lite forskning på nybakte fedre. Etter en fødsel er mye av fokuset på moren, babyens helse og amming, sier West.

Jordmoren forklarer at det ikke finnes noe fasitsvar på når man skal ha sex etter at man har fått et nytt familiemedlem. Hun påpeker at det ikke bare handler om å være fysisk klar, men at det psykiske også er av betydning.

Ifølge West er tålmodighet et viktig nøkkelord samt det å være intime med kyssing og klemming.

Hun oppfordrer både mor og far til å gi hverandre tid til å pleie hverandre samt å huske på å gi seg selv litt egentid en gang i blant.

Reklame

Nå: Stort ryddesalg i Nettavisens nettbutikk

Kommentarer til denne saken