Gå til sidens hovedinnhold

«Alle» nye biler får nå 5 års garanti

Toyota følger etter - og slår - Audi, VW, Alfa Romeo, Fiat, Renault og Mitsubishi i garantikrigen.

3 år eller 100.000 kilometer.

Det har vært den vanligste garantiformen for nye biler solgt i Norge. Men fra nyttår har en rekke nye selskaper bestemt seg for å utvide denne garantien til fem år - og mandag melder importøren av Alfa Romeo, Fiat og Suzuki - RSA - at de innfører dette fra nyttår. Med tilbakevirkende kraft.

- Trygge på bilene
- Garantiutvidelsen viser at vi er trygge på våre produkter, samtidig som vi ønsker å vise hvor god kvalitet våre merker har, samtidig gir det våre kunder og dyktige forhandlere større forutsigbarhet, sier adm. direktør Frank Dunvold i RSA i en pressemelding.

Norges største bilimportør, Harald A. Møller, gjorde en lignende utvidelse fra nyttår. Selskapet selger rundt 25 prosent av alle nye biler i Norge, gjennom å importere Audi, VW og Skoda.

- Vi er den ledende aktøren i norsk bilbransje og ønsker å vise vei ved å gi norske bilkjøpere et mer forutsigbart bilhold gjennom vår nye Norgesgaranti, sa adm. direktør Stein O. Håvelsrud i Harald A. Møller rett over nyttår.

I likhet med RSA, gjelder Møllers garantiendring på biler solgt etter nyttår i år - og garantien er i seg selv uendret. Selv om antall år er utvidet, består fortsatt taket på 100.000 kilometer.

Toyota følger etter og øker innsatsen
Og mandag ettermiddag melder Toyota Norge, som kjemper med VW med å være Norges mest solgte bilmerke, at de følger etter denne utviklingen.

- Toyota innfører fem års garanti for alle nye personbiler og varebiler solgt fra 1. januar 2011, skriver selskapet i en pressemelding mandag ettermiddag.

Og samtidig som de innfører fem år, satser de også på en øvre grense på 160.000 kilometer.

- Vi i Toyota ønsker å gi kundene et problemfritt bilhold og biler med ledende kvalitet. De fleste undersøkelser viser at Toyota er i toppen når det gjelder kundetilfredshet og kvalitet, og med fem års/160.000 km garanti vil vi synliggjøre for omverdenen at Toyota også er blant de beste på garantivilkår, sier Administrerende direktør i Toyota Norge, Lars-Erik Årøy.

Fra før av har både Mitsubishi, Renault og Hyundai hatt fem års garanti, mens Kia har hele syv år på sine biler.

Ford «jobber med saken»
Ford, som er Norges 3. største merke, har foreløpig ikke gjort noen endringer i sin garanti - men avviser ikke at det vil komme endringer.

- Vi jobber med saken. Hvis dette blir en standard i det norske markedet, så må vi følge etter, sier Ford-sjef Thormod Skofsrud til Nettavisen.

Reklame

Gigantisk pute: Denne gir optimal sovestilling

Kommentarer til denne saken