Totalt sank boligprisene 2,7 prosent fra juni i fjor til juni i år, men det var for de boligene som faktisk ble solgt.

Mange opplever at det kan være svært vanskelig å få solgt boligen sin for tiden, ikke minst går dette ut over nye boligprosjekter.

Vi har ikke hatt noe rått salg.

Har bare solgt tre boliger
Finansavisen skriver i dag at salget av leiligheter i Skanskas Frydenberg-prosjekt i Oslo har stoppet opp, og at spekulanter selger boliger der til under veiledende pris.

- Det stemmer at vi bare har solgt tre leiligheter i prosjektet i år, så vi har ikke hatt noe rått salg, sier kommunikasjonssjef i Skanska Pål Syse til Nettavisen.

Spekulanter i baret
Samtidig ligger det hele 26 leiligheter fra prosjektet til salgs på Finn.no. Disse forsøkes solgt av spekulanter som tidligere har kjøpt prosjekterte leiligheter i håp om å selge med gevinst senere.

Den gevinsten kan de se langt etter.


(Artikkelen fortsetter under bildet)

Selges med rabatt
Mens en toromsleilighet på 38 kvadratmeter i sjette etasje totalt koster 1,87 millioner kroner hos utbygger Skanska, koster en identisk leilighet i femte etasje drøyt 1,4 millioner kroner hvis du kjøper den via Notar på Grønland, skriver Finansavisen.

Les flere artikler fra Nettavisen.no/Bolig:

Denne øya økte 50.000 prosent i verdi

Her får du billigst mat

«Herskapelig hybel» til spottpris

Nå åpner Skanska for at også de etter hvert vil redusere sine priser på de nye leilighetene, men dette ikke vil skje med det første.

- I det korte tidsperspektivet, det vil si de førstkommende månedene, er det ikke aktuelt for oss å forandre prisene. Men vi kan ikke utelukke at vi kommer til å gjøre dette senere, sier Syse til Nettavisen.

Det er spekulantene som fryser på beina først.

Ingen panikk
Han mener det i hovedsak er spekulantene som nå får svi.

- Det er spekulantene som fryser på beina først. Foreløpig er det ikke noe problem for oss at salget av leiligheter har stoppet opp. Dette er noe vi også har opplevd tidligere, og vi får ikke panikk av den grunn. Det er det heller spekulantene som gjør, tror Syse.

Han er innforstått med at boligkjøpere nok vil velge å kjøpe de rabatterte boligene fra spekulantene, før de eventuelt kaster seg over Skanskas usolgte leiligheter.

- Det er logisk at folk kjøper de leilighetene som er billigst, mener Syse.

23 står usolgt
Totalt har Skanska ferdigstilt eller påbegynt bygd 228 leiligheter i tre byggetrinn i prosjektet som ligger rett ovenfor Carl Berners plass i Oslo.

Av disse er det 23 leiligheter som ennå ikke er solgt.

Skanska har planlagt å bygge totalt 600 leiligheter på tomten, men ifølge Pål Syse er det uaktuelt å starte opp med flere byggetrinn i dagens boligmarked.

Les flere artikler om bolig i Nettavisens boligmagasin.

Hva tror du om boligprisene fremover? Er du i markedet eller sitter du på gjerdet? Diskuter under.