Gå til sidens hovedinnhold

Nye trender våren/sommeren 2005

Ta en sniktitt på de nye impulsene for 2005. Stikkord er etnotrend, tropisk paradis og romantikk.

Butikkjeden Wedins, for eksempel, presenterer en lekker kolleksjon som avspeiler flere av vårens store trendretninger:

En etnotrend med varme vinder fra både Afrika og Orienten tar med seg sko og tilbehør for safari, både i byen og på savannen. Sjokoladebrune skinn-slipins med høy trehæl eller kilehælsko i naturmateriale gir den riktige hippiechic-looken, sammen med flettede stråvesker eller storblomstrede kanvasvesker. Hendene er iført tynne hansker i fargen mokka, og halsen tulles inn i batikkmønstrede silkeskjerf i rosa, oransje, korall, cerise, turkis og blått, der noen har morsomme løkkedetaljer, mens andre har paljetter eller sølvtråd.

Den preppy stilen, som har vært toneangivende under noen sesonger tilbyr en rekke klassiske produkter. Denne stilen eskalerer hos Wedins, med artikler som priser som matcher den lille lommeboken. Elegante, stramme håndvesker i krem eller isblått, med stilrene sølvdetaljer minner om tradisjon og Jackie O., mens en litt posete variant med utenpålommer byr på et mer moderne image. Ifølge Wedins smyger hudfargen seg inn i motebildet denne våren, og representeres av en veskeserie i skinn der en enkel handleveske og en baguettveske med stripete skulderrem vekker oppsikt blant trendsetterne. Sammen med korall, lyseblå eller kremfargede flate sko med spiss tå og spenner, samt et silkeskjerf med city-motiv, skrus den preppy looken opp til maks.

Krokodille-og slangeskinnsimitasjoner fortsetter som trend inn i det nye året, der det spesielt er vesker som bærer materialet.

Inspirasjon fra tropiske paradis vitner om en fargerik vår. Klær i alle regnbuens farger, hatter i alle former og fasonger og mønsterrike stoffvesker preger den fargestinne moten.

Romantikk er en evig inspirasjonskilde, og gjør seg også gjeldende i kommende kolleksjoner. Lyse pastellaktige toner, tynne, lette stoffer og feminine detaljer.

Tilbehøret setter prikken over i-en; lekre brosjer halsbånd, armbånd, ringer og øredobber fortsetter ikler den moteriktige. Stikkordet er ”bling bling”.

For herrene er for eksempel Wedins fargesortiment dempet, og domineres av hvitt, beige og svart skinn, samt mokka. Klassiske loafers og snøresko med spiss eller avrundet tå dominerer i vår, der lette rynker mot sømmene og mønsterperforert lær er fremtredende detaljer.

www.wedins.com

Reklame

Nå: Vi selger ut Pondus-bøkene på lager fordi vi skal flytte

Kommentarer til denne saken