Rammet av feil i parkeringsapp: – Hvor vanskelig kan det være? (Drammens Tidende)

Etter Easypark-appen sto hun riktig, men likevel fikk Kristin Larsen bot ved Drammen videregående skole. Nå viser det seg at feilvisning i appen er årsaken.

Kristin Larsen og familien skulle på Drammensbadet og parkerte utenfor Drammen videregående, som tilsynelatende skulle være lov ifølge EasyPark-appen. Hun betalte 185,15kr for parkeringen, men hadde likevel fått bot da hun kom ut igjen.

– Jeg tok kontakt med Aimo, og de kunne fortelle at de ikke disponerer arealet helt inntil veggen, der jeg sto. Det betyr at sonen som ble vist i appen viste et større område enn det som var riktig. Dermed sto jeg utenfor sonen, sier Larsen.

Klagene som er sendt til EasyPark og Aimo fikk hun ikke medhold i. Selv er Larsen oppgitt over saken og skjønner ikke hvor vanskelig det skal være.

– Jeg er en vanlig person som ønsker å parkere og betale på redelig måte. Hvor vanskelig kan det være liksom? spør hun. Les mer her (+).

Lege varsler om fare for pasientenes liv og helse ved helsehus og sykehjem (Sarpsborg Arbeiderblad)
I desember varslet en av kommunens leger om farlige forhold ved helsehuset og sykehjem i kommunen. Legen skal ha gitt beskjed både til egen leder og ledelsen i kommunen uten at han opplevde bedring.

Nå har legen også varslet statsforvalteren som krever en redegjørelse fra kommunen.

– De siste månedene har det vært mye sykemeldinger blant legene i kommunen. Dette har medført at erfarne leger blir nødt til å dekke flere avdelinger, og belastningen på hver enkelt lege står ikke i samsvar med hva som er forsvarlig for pasienten. Med slik arbeidsbelastning er det en reell fare for liv og helse hos pasienter. Uerfarne leger får følgelig ikke den oppfølgingen de har krav på av erfarne leger, da de erfarne legene er opptatt med å drive «brannslukking» på flest mulig avdelinger. Dette vil igjen utgjøre en risiko for pasientene de behandler, står det i legens varsel.

Nå svarer virksomhetsleder helse og helsesjef Karianne Bergmann. Hun sier kommunen vurderer det annerledes.

– Det er viktig å understreke at det etter kommunens syn ikke er fare for liv og helse ved kommunens sykehjem eller helsehus, svarer hun. Les mer her (+).

– Det er selvfølgelig veldig trist å måtte stenge en butikk som har ligget på samme sted i så mange år (Budstikka)
Etter nesten 65 år i Sandvika sentrum stenger bokhandelen Ark dørene. – Det er veldig trist å måtte legge ned en butikk med så mye sjel, sier regionssjef Maiken Strøm Ulrick.

Ambisjonen til politikerne og folket er et sentrum fylt med mennesker i nye Sandvika Øst, men den gamle sentrumskjernen preges av tomme lokaler og lite folk.

Nå må Ark Bokhandel stenge ned som følge av det pågående byggearbeidet.

– Det går ikke rundt lenger. Det har rett og slett ikke vært nok folk, sier Rakel Jacobsen, daglig leder i Ark.

Blant de som mister jobben i Ark er Ragnhild Wiig (61). Hun synes det er trist at de nå må legge ned.

– Jeg syns det er veldig trist og vi har hatt så godt samhold blant de ansatte. Det har vært et hyggelig sted å jobbe. Jeg har hatt det så godt på jobben at jeg aldri har trengt å finne ut om gresset er grønnere et annet sted, sier hun. Les mer her (+).

Slik ser det ut etter at taket blåste av skolen (iFinnmark)
Veier i Lakselv er fortsatt stengt torsdag morgen.

Deler av taket ved Lakselv ungdomsskole har løsnet i stormen. Områdene rundt skolen er det innført begrenset ferdsel og opphold, og flere veier er stengt for all ferdsel.

– All ferdsel i område må begrenses, melder kommunen i SMS-er og e-poster som er sendt ut til befolkningen.

Kjartan Lunøe, vaktleder hos 110-sentralen opplyser at brannvesenet rykket ut torsdag morgen da taket blåste av.

– Det er 250–300 m² med tak. Brannvesenet har sikret det, og kommunen satte opp sperringer. Kommunen overtok (stedet, journ.anm.) fra i morges, sier han. Les mer her (+).