– Klokka 09.50 fikk vi melding fra innsatsleder. Deler av bygningen har kollapset innvending. Det er tredje etasje som har kollapset ned i andre etasje, så denne kan ikke reddes, sier operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Marianne Mørch, til Dagbladet.

Brannvesenet og politiet jobber fortsatt med slukningen av brannen som oppsto i Meierigården i Porsgrunn torsdag kveld.

– Det er brannvesenet som melder at de har kontroll. Det er fremdeles åpnme flammer på stedet, men brannvesenet kontroller disse og passer på at de ikke sprer seg flere steder, sier operasjonsleder Tommy Eriksen til Telemarksavisa.

Han legger til at den gamle delen av bygget anses som totalskadet.

– Den gamle delen av bygget er utbrent. Det er fare for bygningskollaps, så gatene rundt er sperret av. Vi ber også om at innbyggere i nærheten fremdeles holder vinduene stengt. Det er fremdeles litt giftig røyk i området, sier han.

Skal jobbe på stedet utover dagen

Politiet fikk melding om brannen like før klokken ti torsdag kveld, og nødetane rykket. Både politi og brannvesenet skal være på stedet utover dagen.

Eriksen opplyser til TA at det er usikkert hvordan brannen oppsto. Det skal startes med branntekniske undersøkelser når tomten er kald nok.

Han bekrefter også til avisen at det ikke har vært fare for liv og helse i forbindelse med brannen.

Veier er stengt

– Flere veier rundt bygget vil være sperret av hensyn til sikkerheten og arbeidsplassen for nødetatene, skriver Sør-Øst politidistrikt på Twitter.

Ifølge Porsgrunn kommune gjelder dette følgende veier i sentrum:

Storgata v/Balkan – stengt østover

Serine Jeremiassens gate – stengt

Kirkebakken – stengt