Minst 23 personer har omkommet og rundt 1.000 er skadd i forbindelse med de hundrevis av skogbrannene som herjer sør i det sentrale Chile, ifølge myndighetene.

Rundt 2.300 brannfolk kjemper mot til sammen 232 branner, oppgir landet viseinnenriksminister Manuel Monsalve. 16 brannene tok til tidligere lørdag.

Unntakstilstanden i landet har blitt utvidet til å gjelde regionen Araucania, i tillegg til Nuble og Biobio, der flesteparten av brannene herjer. Unntakstilstanden gjør at militæret kan mobiliseres for å kjempe mot brannene.

Argentina, Brasil, Uruguay, Mexico og Spania har alle tilbudt å sende utstyr og brannfolk for å hjelpe til med slukkearbeidet.

Nesten 1.000 skadde

I tillegg til de 23 omkomne har 979 personer blitt skadd i forbindelse med brannene. Tidligere ble det meldt at 16 av dem var alvorlig skadd. Én brannbetjent er omkommet mens åtte andre ble skadd i kampen mot flammene.

Nesten halvparten av de omkomne var i byen Santa Juana i Biobio, rundt 310 kilometer sør for hovedstaden Santiago.

Les også: Polen: Opplæringen av ukrainske soldater i bruk av Leopard-stridsvogner er i gang

De tre regionene som blir dekket av unntakstilstandene er tynt befolkede med store skogsområder og mange gårder hvor det dyrkes blant annet druer, epler og bær til eksport.

– Mer vanlig

En brannfare som hadde blitt ansett som ekstrem i Chile for bare tre år siden, har blitt mer og mer vanlig for hvert år, ifølge landets innenriksminister Carolina Tohá.

– Vi er i ferd med å bli en av de landene som er mest sårbare for branner, først og fremst på grunn av utviklingen til klimaendringene, sier hun.

Det er for tiden en hetebølge i Chile med temperaturer så høye som 40 grader, noe som gjør det vanskeligere å kontrollere brannene.

(©NTB)