Gå til sidens hovedinnhold

Tidligere naboer av siktede: – Vi var livredde for ham

Silje Limstrand (22) og Gudoon Hersi (21) flyttet fra gaten der den drapssiktede mannen bor for to uker siden. Det er de glade for nå.

(Laagendalsposten) Onsdag ble fem personer drept og to skadet på Vestsiden i Kongsberg. Espen Andersen Bråthen (37) bosatt i Kongsberg er siktet for drapene.

Hele Kongsberg-samfunnet er preget av hendelsen. Blant dem er Silje Limstrand (22) og Gudoon Hersi (21), som er tidligere naboer. Men de forteller at de ikke er sjokkerte.

Les også: Dette er drapsmannen: Her er hans advarsel

Hvorfor ikke det?

– Vi var livredde ham, rett og slett, sier Gudoon Hersi (21).

Se intervjuet med de tidligere naboene til den siktede mannen:

Rasistiske kommentarer

Hersi forteller at hun har opplevd siktede som truende og skremmende flere ganger. Han skal ha kommet med ekle kommentarer til henne.

– Hva slags kommentarer?

– Han har sett på Silje og sagt at det lukter brent av henne – og nikket mot meg, sier Hersi.

– Rasistisk motivert?

– Ja, han nikket mot meg og sa «ser du den svarte ormen», forteller Hersi.

Les også: Forteller om dramatikken: - Det sto en pil i ryggen på ham

Skremmende oppførsel

De forteller at han gikk mye opp og ned gaten. Han skal også ha kommet med flere kommentarer og de opplevde ham som såpass spesiell og truende at de prøvde å unngå ham. De passet også på å ikke gå alene i området.

– Jeg var livredd ham, sier Hersi.

Hun forteller at den siktede flere ganger skal ha kommet bort til henne og at han forsøkte å skremme henne. Mens til venninnen Silje kunne han komme med fine kommentarer, som at hun var så fin.

– Men en gang kom han med en ekkel kommentar. Da sa han at han hadde filmet oss og fortalte at han hadde fulgt med på hva vi hadde gjort inni leiligheten, sier Silje.

Les også: PST: Fremstår som en terrorhandling – endrer ikke trusselvurderingen

– Varslet dere politiet om ham?

– Nei, vi gjorde ikke det, men vi snakket med naboen og spurte hva vi kunne gjøre. Han svarte at vi burde holde oss unna ham, sier Hersi.

– Uvirkelig

De synes det er helt forferdelig å tenke på hva han har gjort. Da de så bilder fra gata i en avis onsdag, måtte de bare opp og se i det gamle nabolaget.

– Det er skummelt å tenkte på at vi har bodd så nærme uten å vite at han kan gjøre noe sånt. Jeg blir kvalm og tenker på de gangene vi ikke har låst døra, sier Silje.

De forteller at de flyttet inn i gata for to år siden. Da ble de fort observante på mannen. En gang så de at politiet førte ham ut av bopelen med håndjern.

For to uker siden flyttet de ut, noe de er veldig glad for i dag. Men det er vanskelig å være tilbake i gata.

– Jeg ser ikke på dette stedet som det samme stedet lenger, med tanke på det som har skjedd. Det er ekkelt å være ute i gatene her nå. Det føles ikke ut som Kongsberg lenger, sier Silje.

At fem personer er drept og to skadet, er uvirkelig.

– Det er helt grusomt. Det skal ikke skje i lille Kongsberg. Det er familier som har mistet sine – det er helt forferdelig, sier Hersi.

Les også: Tok seg inn i bolighus og drepte