Kommunikasjonssjef i Vipps, Caroline Lunde, forteller at det er mange som har kontaktet Vipps, og vært bekymret for at pengene deres hadde gått tapt etter konkursen i Flyr.

– Hvis du har betalt med Vipps, har du samme rettigheter som om du betalte med kort.

Dette betyr at selv om du har betalt flybilletten din hos Flyr med Vipps, er ikke håpet om å få pengene tilbake ute.

Grunnen skal være at betalingen går igjennom kortet, og at pengene ikke faktisk overføres før etter reisen er gjennomført.

– Ta kontakt med kortutsender

Dersom du har betalt flyreisen med Vipps, og fortviler over hva du skal gjøre for å få pengene dine tilbake, har Lunde en løsning.

– Ta kontakt med kortutsender. Dersom du ikke vet hvilket kort som er brukt i betalingen, kan du gå inn i historikken i appen og søke opp Flyr, sier Lunde.

Hun forteller at det ikke skal være avgjørende om du bruker kreditt- eller debetkort.

– Du har like stor rett på refusjon.

Kun flybillett refundert uten kredittkort

Jurist Thomas Iversen i Forbrukerrådet sa mandag til Nettavisen at man allerede da burde begynne å se etter alternativer for å komme seg fram til vinter- og påskeferiedestinasjonen.

Dersom du ikke har brukt et kredittkort for å betale reisen, er det kun pengene for flybilletten du får tilbake.

– Flybilletten er ofte en liten utgift sammenlignet med hotell, leiebil og arrangementer. Om Flyr går konkurs vil flyturen bli innstilt. De som skal på vinterferie eller påskeferie bør allerede undersøke muligheter for å få andre måter å komme seg til destinasjonen på, sa han.