Gå til sidens hovedinnhold

«En hel verden»

I Fri Dressur: Journalist i Lokalavisene Groruddalen, Julie Messel:

Skjebnen har seg sånn at jeg hele uken, eller det vil egentlig si hele måneden har levd i en boligblokk, til tross for at jeg egentligbor i rekkehus.

Årsaken er denne; På non stop, morgen og kveld har vi nemlig i min lille familie hørt: Aurora i blokk Z, av Anne Cath Vestly, på Ipoden.

Vi har sluttet å se barne-tv, sluttet å høre på radio. Det er bareare Aurora nå.

5-åringen sitter som klistra, 0-åringen begynner å hoppe i stolen bare hun hører melodien.

(Det skal sies at vi har vært gjennom Ole Aleksander Fili-bom-bom-bom ; mormor og de åtte ungenen og Knerten og Libberor også. Nå er det snart bare Guro igjen.)

For de av dere som ennå ikke har snubla over den på biblioteket::

Boka handler om Mor, Far, Aurora og baby- Sokrates som har flytta fra byen og opp til Tirilltoppen. Mor jobber som advokat i byen, far er doktorgradstipendiat og steller hjemme. Fra Tirilltoppen kan du se hele byen foran dem, og skogen bak dem. Omtrent som det er for mange av Groruddalens beboere i dag.

Folk bor tett i mange etasjer, og har t-bane og skog nært innpå seg.

Selv grynter jeg på nesen hver gang historien dreier seg inn på Britt-Karen og Nusse, som er to andre jenter i blokka. Uten omsvøp gjenforteller de to jentene Aurora hva de andre blokkbeboerne synes om at hun har en mor som hver morgen setter seg i bilen og kjører til kontoret, mens pappaen hennes er hjemme og steller huset.

Men like mye som jeg får utslett på ryggen av 50-tallsmødre, smelter jeg når pappaen til Aurora tar dem i forsvar og forklarer dem hva hun skal si når noen erter henne: Ingen mennesker er skapt for å være helt like.

Det er akkurat som i Blokka vår, på Linderud skole: Ingen er like, men vi skal trives i lag for det :)

- Denne blokken er som hele verden, sier Edvard, pappaen til Aurora. Alle har vi vårt og stri med- men vi skal leve sammen for det.

Julie Messel, journalist i Lokalavisen Groruddalen

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter