Gå til sidens hovedinnhold

Gleder seg til skolen med nye, kule klær

– Det skal være like kult å være barnevernsbarn, sier leder Eivin Sundal.

NEDRE BEKKELAGET: BikBok, Carlings og Levis var blant butikkene barn under barnevernet fikk velge blant da de fredag fikk utdelt klær fra UngOslo.

– Vi ønsker at barnevernsbarn skal kunne føle seg like kule som andre barn, og da ønsker vi at de også skal kunne være litt kule i klærne, sier Eivin Sundal.

Derfor har han fylt opp gymsalen på Nedre Bekkelaget skole med vareprøver de har fått av Varner-gruppen. Klærne deles ut til barn som bor på barnevernsinstitusjoner.

Sundal er leder i UngOslo, en frivillig organisasjon som jobber for barnevernsbarn og at deres hverdag skal være så lik den til andre barn som mulig.

LES OGSÅ: En kulere hverdag med Ung Oslo

Det nyeste av det nye

Det er ingen tvil om at klær er noe som opptar barn og unge i dag og Sundal tror det har mye å si for barna at de nå får velge blant de nyeste klærne fra de noen av de heteste butikkene i Norge.

– Jeg tror dette har alt å si. Barnevernsbarna har veldig lave klesbudsjetter, forteller Sundal.

– Mange av disse klærne er jo ikke ute før til våren, så det er det nyeste av det nye.

UngOslo satte i gang i fjor vinter og har allerede rukket å gjøre mye for å bedre barnas hverdag. I sommer startet prosjektet med å gjøre Malmøykalven om til et feriested med grillplass og kafé. Formålet er at barnevernsbarn skal ha et like godt fritidstilbud og være like kule som alle andre.

– Det er skal ikke være negativt å være barnevernsbarn, sier Sundal.

LES OGSÅ: Vil ha fritidstilbud for barnevernsbarn i Biermannsgården

Gleder seg til skolen

Fredag var andre gangen UngOslo delte ut klær til barn fra ulike institusjoner, og Sundal håper å kunne fortsette.

– Tilbakemeldingene vi har fått har jo vært at barna har gleda seg til å komme tilbake på skolen. Og det er det ikke mange barn som gjør.

– Vi ønsker å kunne fortsette med dette to, tre ganger i året, forteller han og legger til at Ung Oslo er i gang med å åpne en egen butikk.

Amanda bor selv på barnevernsinstitusjon og er medlem av UngOslo-tinget, som er etablert for at politikere skal få høre om situasjonen rundt barnevernsbarn direkte fra kilden. Fredag var hun med og hjalp til på utdelinga.

– Også finner jeg jo noen klær selv da.

17-åringen er enig i at tiltaket Ung Oslo har satt i gang har mye å si for barna.

– Dette har veldig mye å si. Klesbudsjettet til barnevernsbarn er veldig lavt. Man får en vinterjakke og et par sko og det er det, forteller hun.

Reklame

Regntøyet du trenger til den norske sommeren