Gå til sidens hovedinnhold

Advokaten: – Borettslaget føler seg bondefanget i saken

Advokaten som bistår borettslaget mener DNK opptrer arrogant ved ikke å innrømmer at el-overfølsomhet finnes.

OSLO: – Borettslaget føler seg bondefanget i saken. I sin tid gikk man inn i avtalen med de beste hensikter og ville vise samfunnsansvar. Direktoratet presset ikke på for å få avtalen og man følte man inngikk den som likeverdige parter. Man følte også at garantien som ble gitt i forhold til helseplager var god og at avtalen kunne sies opp hvis man opplevde plager, sier Obos-advokat Terje Sjøvold som bistår Vestskrenten borettslag i saken.Ekspropriasjonsavgjørelsen er klaget inn til Samferdselsdepartementet. Dersom de skulle opprettholde vedtaket kan borettslaget anke til sivilombudsmannen eller prøve ekspropriasjonsvedtaket rettslig.

– Det er ikke bestridt at stråleverdiene som er målt ligger under Statens Stråleverns grenseverdier. Men det er noe arrogant av direktoratet å flatt avvise helseplager som er dokumentert med legeerklæringer. De er ikke villige til å innrømme at el-overfølsomhet finnes, noe som er et konstatert problem. Det oppleves som tungt, sier Sjøvold som regner med at en avgjørelse fra departementet vil foreligge innen et halvt års tid.

Dette er den eneste saken Sjøvold kjenner til som involverer DNK, mens Obos jevnlig bistår borettslag i forhold til mobiloperatører.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?